Taken

De meeste kerkbezoeker weten dat diakenen met de collectezak rondgaan en druk in de weer zijn bij de viering van de Maaltijd van de Heer. Maar is dat alles wat de diakonie doet ?

Deze zichtbare taken in de eredienst zijn natuurlijk belangrijk, maar diaken-zijn heeft meer om het lijf:

De diaconie zorgt ervoor dat hulp geboden wordt waar niemand anders dat doet en komt op voor mensen die het moeilijk redden in onze samenleving.
De diaconie maakt de gemeente bewust van haar diaconale taak.
In diaconaal werk zijn barmhartigheid en gerechtvaardigheid kernwoorden.
Het belangrijkste motto van de diakonie is "omkijken naar de medemens" en daarom valt in Oostvoorne ook de ZWO-commissie onder haar verantwoordelijkheid.
De diakenen kunnen dit natuurlijk niet alleen en doen hun werk samen met vrijwilligers uit de kerk of daarbuiten, die zich zorgen maken om de kwetsbare mens.

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur