Het Pastoraat 2021 - 2022

Algemeen
De scriba en de voorzitter zijn ouderling zonder pastorale taak. De kerkenraad vergadert maandelijks, met uitzondering van de maand juli of augustus. De kerkenraadsvergaderingen worden voorbereid door het moderamen.

In onze gemeente is het voor een predikant goed mogelijk vrijwel iedereen persoonlijk te (leren) kennen. Dit kan in eerste instantie geschieden door kennismakingsbezoeken, persoonlijk of groothuisbezoek, wijkavonden e.d.

De predikant bezoekt gemeenteleden in geval van geboorte, ziekte, ziekenhuisopname, huwelijk jubilea en overlijden. De predikant bezoekt de nieuwingekomenen. Verder is er uiteraard het "crisispastoraat" (in geval van problemen in het gezin, moeilijkheden in het huwelijk, overlijden, werkloosheid, ontslag etc.). Daarnaast is er ook het 'zo maar' op bezoek gaan, vaak naar eigen inzicht of bij diegenen op wie de predikant attent gemaakt is.

Naast een uitvoerende taak heeft de predikant ook een toerustende pastorale taak, met name tijdens het kerkenraadsweekend en het bezinningsmoment op de kerkenraad. Ook voor tussentijds overleg is de predikant beschikbaar.

Nieuw ingekomen leden: Sjanie Verhulp

Als pastoraal team zijn we aan het denken over een nieuwe structuur voor de invulling van het pastoraat.
Doordat we steeds meer 80-jarigen in de gemeente hebben en met steeds minder mensen het bezoekwerk moeten doen, komt er teveel druk op de ouderlingen.
Zodra we hier uit zijn hoort u van ons.

Pastoraal overleg
Maandelijks vindt overleg plaats tussen de ouderlingen en predikanten waarin de predikanten en ouderlingen rapporteren over o.a. de huisbezoeken en andere activiteiten in de gemeente.
In de Leemgaarde wordt wekelijks een viering gehouden, de zgn. weeksluiting.
Deze wordt elke vrijdag om 19.00 uur gehouden, voorgangers zijn de predikanten en een aantal vrijwilligers.
Met Kerstmis wordt voor alle bewoners een Kerstviering gehouden.

Contactpersoon pastoraat

Liesbeth van Wijnen - Knook

Dorpskerk
datum en tijdstip 03-07-2022 om 09:30 uur