Overdracht opbrengst avondmaals project 2013 - Badisa Overdracht opbrengst avondmaals project 2013 - Badisa

In 2013 heeft de diaconie het Interactieve project Badisa uitgekozen als bestemming voor de avondmaalscollecte.
Badisa is een project wat zich richt op voorschoolse opvang voor jonge kinderen en is betrokken op 19 plekken in Zuid Afrika. De voorschoolse opvang is meestal door kerken opgezet.
BaDiSa staat voor (samenvoeging van Barmhartigheid, Diens/Diakonaat en Saam)
Het programma in de verschillende projecten met voorschoolse opvang is zeer verschillend.
Op sommige plekken is het vooral opvang en een goede maaltijd, op andere plekken wordt met kinderen spelenderwijze educatieve programma’s uitgevoerd. Er wordt voorgelezen, er worden kringgesprekken gevoerd, soms leren ze tellen en er wordt veel gezongen.
Ook het samen spelen krijgt aandacht. Het programma is erg afhankelijk van de leiding van de opvang.
Opleiding en ervaring spelen een grote rol in de kwaliteit van het werk.
Een goede lunch en soms zelfs een goed ontbijt maakt vaak onderdeel uit van de voorschoolse opvang. Vrijwilligers uit de kerkelijke gemeente komen om dit te bereiden.

Met elkaar hebben we een mooi bedrag van € 2100,- bij elkaar gebracht.
De heer Matthijs Geluk, gemeenteadviseur Kerk In Aktie Interactief, heeft dit bedrag zondag 26 januari 2014 in ontvangst genomen.

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur