Oikocredit

Naast kerken, diaconieën en ZWO-commissies nemen steeds meer gemeenteleden deel in Oikocredit.
Oikocredit is opgericht vanuit de Wereldraad van Kerken en begon al in 1975 met het lenen aan kansarmen die bij banken in ontwikkelingslanden niet terecht konden. Oikocredit werkt aan duurzame armoedebestrijding door geld van kerken, particulieren en organisaties in de vorm van leningen ter beschikking te stellen aan economisch kansarme ondernemers.

Dit jaar is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Jaar van de Coöperaties.
Oikocredit, zelf een coöperatie, heeft vanaf haar ontstaan coöperaties wereldwijd gesteund.
Door dit artikel willen wij graag laten zien hoe belangrijk coöperaties zijn voor bestrijding van de armoede.
Na microkredieten is het een volgende stap in de structurele verbetering van mensen en hele regio’s.
Vandaar dit halfjaarlijkse artikel.

Klik HIER voor de Oikocredit nieuwsbrief augustus 2013

Dorpskerk