Jeugdwerk 2015

Er is in Oostvoorne een bloeiend Jeugdwerk.
Er zijn enkele jeugdclubs, tienerclubs en een CJV.
Het geheel wordt gecoördineerd door het jeugdoverleg.
Het bestuur van het jeugdoverleg bestaat o.a. uit 3 personen, te weten een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.
Zij worden aangevuld door enkele afgevaardigden van de clubs. Zij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar.

CJO clubs
De clubs zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Tijdens de bijeenkomsten van de clubs wordt er geknutseld en worden er spelletjes gedaan. Deze middagen en avonden worden voorbereid door een groep enthousiaste leiding.
Naast de circa 6 bijeenkomsten per club, worden er ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ieder clubseizoen begint in september met de startmiddag van het jeugdwerk. Verder is er nog de CJO-disco, een jeugddienst en het seizoen eindigt in april met de slotactiviteit, sinds jaar en dag met zijn allen zwemmen.

Tienerclub “De Zolder”
De tienerclub avond is 1 keer in de maand op vrijdagavond op de Zolder van de Dorpskerk.
We beginnen om 20.00 uur en gaan om 21.30 uur weer naar huis.
De club is bedoeld voor kinderen die naar de middelbare school gaan, dus in de leeftijd van 12 - 16 jaar.
De activiteiten tijdens deze avonden worden deels door de kinderen zelf georganiseerd.
De groep heeft 2 personen als leiding.

Wat doen wij?
Deze avonden spelen we spellen of voeren een discussie die tijdens de club ineens opkomt. Er zijn avonden dat we heel de avond met elkaar praten over maatschappelijke onderwerpen, dus onderwerpen uit het nieuws, of onderwerpen of een leuk spel die betrekking hebben op het bijbelverhaal of geloof. We hebben ook activiteiten zoals schaatsen, Sirkelslag en met andere clubs zoals een Volleybaltoernooi en niet te vergeten het startweekend met de spannende dropping.
Aan het einde van een clubseizoen gaan we op kamp of we gaan een dag iets bijzonders doen met de hele club.

CJV
Op dit moment zijn er geen activiteiten voor 16-plussers. Wel denken we na over het opstarten van deze activiteiten. Heb je ideeën of wil je meedenken, neem dan contact op met de jeugdouderling

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur