Jeugdwerk 2013

Er is in Oostvoorne een bloeiend Jeugdwerk.
Er zijn enkele jeugdclubs, tienerclubs en een CJV.
Het geheel wordt gecoördineerd door het jeugdoverleg.
Het bestuur van het jeugdoverleg bestaat o.a. uit 3 personen, te weten een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.
Zij worden aangevuld door enkele afgevaardigden van de clubs. Zij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar.

CJO clubs
De clubs zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Tijdens de bijeenkomsten van de clubs wordt er geknutseld en worden er spelletjes gedaan. Deze middagen en avonden worden voorbereid door een groep enthousiaste leiding.
Naast de circa 6 bijeenkomsten per club, worden er ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ieder clubseizoen begint in september met de startmiddag van het jeugdwerk. Verder is er nog de CJO-disco, een jeugddienst en het seizoen eindigt in april met de slotactiviteit, sinds jaar en dag met zijn allen zwemmen.

Tienerclub
De tienerclub avond is 1 keer in de twee weken op zondagavond in de Dorpskerk.
We beginnen om 19.30 uur en gaan om 21.00 uur weer naar huis.
De club is bedoeld voor kinderen die naar de middelbare school gaan, dus in de leeftijd van 12 - 16 jaar.
De activiteiten tijdens deze avonden worden deels door de kinderen zelf georganiseerd.
De groep heeft 2 personen als leiding.

Wat doen wij?
Deze avonden spelen we spellen of voeren een discussie die tijdens de club ineens opkomt. Er zijn avonden dat we heel de avond met elkaar praten over maatschappelijke onderwerpen, dus onderwerpen uit het nieuws, of onderwerpen of een leuk spel die betrekking hebben op het bijbelverhaal of geloof. We hebben ook activiteiten met andere clubs zoals een Volleybaltoernooi, Sirkelslag en niet te vergeten het startwekend met de spannende dropping.
Aan het einde van een clubseizoen gaan we op kamp of we gaan een dag iets bijzonders doen met de hele club. Tijdens het kamp gaan we spellen doen en maken we 's avonds een kampvuur.

CJV
Hallo, wij zijn CJV Ichthus Oostvoorne!
Wij zijn de gezellige Christelijke Jongeren Vereniging uit Oostvoorne. De CJV is een groep van ongeveer 20 jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar oud. Wij komen één keer in de twee weken samen in de Dorpskerk om te discussiëren over maatschappelijke onderwerpen met een christelijke invalshoek. De avond, onder het genot van een koffie of thee en wat lekkers, met een gezamenlijke opening. Vervolgens splitsen we ons in 2 groepjes, om te discussiëren over het onderwerp dat is gemaakt door twee van onze leden. Iedere CJV-avond wordt het onderwerp door andere leden verzorgd, waardoor iedereen een onderwerp maakt. Na het onderwerp drinken we met zijn allen een drankje en kletsen we bij.
Naast de reguliere avonden organiseert de CJV ook meerdere activiteiten per jaar. Zo hebben we een Bikkelweekend waarin wij klusjes doen om geld te verdienen voor een goed doel en voor onze CJV. We organiseren ook een Kerstgourmet en Kerstgala en doen we ieder jaar mee aan de ProTO. Aan het eind van het jaar gaan we altijd op slotweekend, waar we onze grote legertent op de camping zetten. Tijdens het weekend hebben we activiteiten en gaan we stappen in een grote stad in de buurt.
Mocht je eens langs willen komen op één van onze CJV avonden, dan ben je van harte uitgenodigd!

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur