Jeugdwerk

Er is in Oostvoorne een bloeiend Jeugdwerk.
Er zijn enkele jeugdclubs, tienerclubs en een CJV.
Het geheel wordt gecoördineerd door het jeugdoverleg.
Het bestuur van het jeugdoverleg bestaat o.a. uit 3 personen, te weten een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.
Zij worden aangevuld door enkele afgevaardigden van de clubs. Zij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar.

CJO clubs
De clubs zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Tijdens de bijeenkomsten van de clubs wordt er geknutseld en worden er spelletjes gedaan. Deze middagen en avonden worden voorbereid door een groep enthousiaste leiding.
Naast de circa 6 bijeenkomsten per club, worden er ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ieder clubseizoen begint in september met de startmiddag van het jeugdwerk. Verder is er nog de CJO-disco, een jeugddienst en het seizoen eindigt in april met de slotactiviteit, sinds jaar en dag met zijn allen zwemmen.

Tienerclubs
Er zijn twee groepen tieners. De tienerclub is elke 14 dagen op zaterdagavond of op zondag.
De club is bedoeld voor kinderen die naar de middelbare school gaan, dus in de leeftijd van 12 - 16 jaar.
De activiteiten tijdens deze avonden worden deels door de kinderen zelf georganiseerd.
De groepen hebben 2 personen als leiding.

Een sfeer indruk van de tienerclub:
Wij zijn een club van 6 gezellige kinderen. Wij zijn tussen de 12 en 16 jaar.
We zijn van verschillende scholen, dus we zijn vaak nieuw voor elkaar. Dat geeft niks, want door de kennismakingspelen die we doen kennen we elkaar snel genoeg.
Wij worden begeleid door 2 oud cjv leden, Martijn Tuk en Dimitri van Grootveld.
Zij bereiden ook avonden voor ons voor.
Wat doen wij?
De tienerclub avond is 1 keer in de twee weken op zondagavond in de Rialaankerk. We beginnen om 19.30 uur en gaan om 21.00 uur weer naar huis.
Deze avonden spelen we spellen of voeren een discussie die tijdens de club ineens opkomt.
Er zijn avonden dat we heel de avond met elkaar praten over maatschappelijke onderwerpen, dus onderwerpen uit het nieuws, of onderwerpen of een leuk spel die betrekking hebben op het bijbelverhaal of geloof.
Aan het einde van een clubseizoen gaan we op kamp met de hele club.
Dit kamp is een heel weekend en 1 groot feest. Tijdens het kamp gaan we spellen doen en maken we 's avonds een kampvuur.

CJV
De Christelijke Jongeren Vereniging telt momenteel 30 leden in de leeftijd van 16 tot 24 jaar.
Op het eiland Voorne-Putten is CJV 'Ichtus' Oostvoorne één van de weinige CJV's die heeft kunnen blijven bestaan met een groot aantal leden.
De CJV komt elke 14 dagen op zondagavond bij elkaar om d.m.v. zelf bedachte onderwerpen zaken te bespreken uit o.a. het wereldnieuws, de eigen sociale omgeving en de kerk. Buiten deze avonden om worden veel activiteiten gepland in een jaar, zoals een Jaarfeest, uitwisselingsweekenden, Jeugddiensten, enz.

Een bericht vanuit de CJV
Hallo, wij zijn CJV Ichthus uit Oostvoorne!

Wij zijn een groep van ongeveer 30 jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Wij komen één keer in de twee weken samen in de kerk aan de Rialaan, om te discussiëren over bijbelse en maatschappelijke onderwerpen. Iedere avond beginnen we, onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers, met een gezamenlijke opening. Vervolgens splitsen we ons in 3 of 4 groepjes, om te discussiëren over een onderwerp wat gemaakt is door twee van onze leden. Het is de bedoeling dat iedere CJV avond door andere leden wordt verzorgd, zodat iedereen aan de beurt komt. Na het onderwerp kun je nog even blijven hangen, om wat te drinken en om even na te kletsen.

Naast deze CJV avonden organiseren wij ook verschillende activiteiten. Zo houden wij ieder jaar een Bikkelweekend, waarin wij klusjes doen om geld te verdienen voor een goed doel en voor onze CJV. Wij verzorgen een jeugddienst. Wij gaan aan het eind van het CJV jaar op slotweekend en kamperen dan in onze legertent. En één keer in de twee jaar geven wij een Jaarfeest, waarin wij een toneelstuk opvoeren en op een grappige manier vertellen wat er in die twee jaar op CJV is gebeurd.

Mocht je eens langs willen komen op één van onze CJV avonden, dan ben je van harte uitgenodigd!

Heb je vragen? Dan mag je ons altijd mailen:

Hopelijk zien we jou op één van onze CJV avonden!
Groeten van het bestuur,
Arjan van Noordt
Rinse Bakker
Lennart Jongejan