PKN
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
Extra giften 2013

Extra giften 2013

Jaarlijks worden er door de Diaconie een aantal projecten gezocht die in aanmerking komen voor een gift. Deze zogenaamde Extra giften worden ieder jaar zorgvuldig gekozen en verdeeld over binnenlandse en buitenlandse projecten.

Dit jaar zijn de volgende acht projecten door de Diaconie geselecteerd die elk een gift van 300 euro hebben ontvangen.

Binnenlandse projecten:

Timon helpt jongeren, jongvolwassenen en hun ouders wanneer er problemen zijn met opgroeien en opvoeden. Hulp die bij voorkeur gegeven wordt binnen de eigen woon- en leefsituatie van de jongeren en jongvolwassenen. Hulp die - wanneer dat nodig is – ook geboden wordt in een daarvoor gecreëerde veilige omgeving voor de jongere en (jong)volwassene.

Na 20 jaar zijn de speelkamers van Sophia Ziekenhuis toe aan een make-over. In een ziekenhuis waar het gezin centraal staat, zijn de speelkamers het visitekaartje. Voor kinderen en ouders de plek om zich te ontspannen in gezamenlijk spel. Een goede omgeving voor het ontwikkelen van veerkracht van het gezin in tijd van stress en spanning rondom ziekte van een kind. De speelkamers moeten een veilig welkom uitstralen en moeten vandaar weer van deze tijd worden.

De missie van de stichting Ambulance Wens is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

In Rotterdam leven 20.000 vluchtelingen. Sommige mensen hebben niemand. Niets. De Pauluskerk helpt met Bed, Bad en Brood, daarnaast ook met medische, juridische en sociale zorg.

 

Buitenlandse projecten:

Canzibe is een kleinschalige vrijwilligersorganisatie die hulp verleent op het gebied van gezondheidszorg in zuidelijk Afrika. Zij doet dit vanuit een christelijk perspectief. Al tientallen jaren bieden allerlei organisaties ontwikkelingshulp in Afrika:Natuurlijk kan je je afvragen of al die jaren hulp uiteindelijk wel wat oplevert. Canzibe gelooft van wel. Soms zijn situaties zo armoedig en hopeloos dat mensen er zelf niet uit kunnen komen; dan kan hulp van buitenaf een welkome steun in de rug zijn.
   
In de kindergevangenis in Kampiringisa worden onschuldige weeskinderen geplaatst, in de leeftijd van 3 tot 17 jaar. Zodra er weer verkiezingen zijn, worden de straten “schoon geveegd” en worden deze weeskinderen van straat gehaald. Als ze niet door familie worden opgehaald, bestaat de kans dat zij in deze gevangenis moeten blijven tot hun 18e levensjaar. Stichting Child of Uganda zet zich in voor deze kinderen en is bezig met de oprichting van een weeskinderdorp dat gelegen is aan het Victoriameer. Wereldwijd leven miljoenen mensen in grote armoede.
   
MAF (Mission Aviation Fellowship) richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 1000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.
   
Het doel wat Stichting Beautiful Gate Nederland voor ogen heeft is, om op een praktische manier organisaties in Afrika, die zich bezig houden met het verbeteren van levensomstandigheden van kwetsbare kinderen en families, te ondersteunen. Onder andere door het creëren van bewustwording, het geven van voorlichting en informatie, het aandragen van mogelijkheden, het mobiliseren van financiële middelen en vrijwilligers

Namens de Diaconie,
Martijn Eggink

terug
 
 

Inloggen


Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 28-07-2019 om 09:30 uur

ds. J. Wilschut

meer details

 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Overzicht kerkdiensten

 

Klik HIER voor het overzicht

 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kerkdienst gemist?

Kerkomroep.nl
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.