Avondmaals project 2020 de Hartelborgt

Waarom zou je in de gevangenis naar de kerk gaan?
  • Om een kaarsje aan te steken voor je vriendin, je man, je kinderen. Voor een zieke in je familie. Een kaarsje om een geliefde die er niet meer is te gedenken. Of een kaarsje omdat vastzitten zo vreselijk moeilijk is. Een kaarslichtje ontsteken om de hoop niet te verliezen, om het licht in het leven brandend te houden. Je kunt immers beter kaarslicht ontsteken dan de duisternis haten!
  • Om even stil te zijn. Even de sleur van de dag doorbreken. Even van de cel af. Je realiseren dat het leven meer is dan gevangenschap. Even stilstaan bij de Allerhoogste, die het leven heeft gegeven. Luisteren naar de woorden uit de Bijbel, woorden die de weg in het leven willen wijzen. Daarvoor je oren en je hart openen.
  • Om te bidden. Alleen in stilte bidden of samen bijvoorbeeld het Onze Vader in verschillende talen. Of om te luisteren naar de liederen. Zelf meezingen, want zingen is dubbel bidden. Of om te luisteren naar de gebeden, vaak zelf geschreven, recht uit het hart.
  • Zomaar, zonder duidelijke reden. Omdat het goed voelt. Het doet je goed en je kunt er weer even tegenaan.

De gevangenen zijn blij met zo’n plek waar ze mogen komen, soms alleen, soms met meerderen.
Deze ruimte in de Hartelborgt wordt vernieuwd.
Wij kunnen met ons Avondmaalsproject een steentje bijdragen.

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers