PKN
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
Avondmaals project 2018

Avondmaals project 2018
Voor 2018 staat weer een landelijk project op het programma.
De diakenen hebben gekozen voor het werk van Stichting Alzheimer Nederland.

Bijna iedereen krijgt in zijn leven zelf, of in zijn omgeving, te maken met dementie.
De zorg voor iemand met dementie is zwaar en veel mantelzorgers zijn overbelast of lopen een groot risico op overbelasting. Stichting Alzheimer Nederland maakt zich sterk om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten te verbeteren.
Dat doet zij met 70 medewerkers en met de hulp van ongeveer 5.500 vrijwilligers in het hele land door het geven van voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, het bieden van ondersteuning en door op te komen voor betere zorg voor mensen met dementie.
Ze werken nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen en financieren wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Hun regionale afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert o.a. het Alzheimer Café Brielle, in samenwerking met ANBO afdeling Brielle, Bestcare, Careyn, Catharinastichting, Directzorg en zorgboerderij Op Aarde. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een film of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en samen praten.

Wij willen het werk van Alzheimer Nederland en met name de activiteiten van de afdeling Voorne-Putten en Rozenburg graag ondersteunen en collecteren daarom voor dat doel tijdens de diensten van Schrift en Tafel in 2018, voor het eerst op 14 januari a.s.
Uw bijdrage is zeer welkom.
De diaconie.
terug
 
 

Inloggen


Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 28-07-2019 om 09:30 uur

ds. J. Wilschut

meer details

 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Overzicht kerkdiensten

 

Klik HIER voor het overzicht

 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kerkdienst gemist?

Kerkomroep.nl
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.