Avondmaals project 2017 Avondmaals project 2017

Het project

In 2017 stond een buitenlands project op het programma.
De diakenen gekozen toen voor het werk van de oudste kerkgemeenschap ter wereld, n.l. de Kerk van Antiochië in het zo verscheurde Syrië.
Veel steden liggen daar in puin door de oorlog.
Veel ziekenhuizen en scholen zijn dicht. Riolering, watervoorziening en de vuilophaaldienst functioneren vaak nauwelijks meer.
Door het toenemende geweld wordt het werk van internationale hulpverleners steeds moeilijker.
En ook de kerkgemeenschap van Antiochië zelf is niet veilig.

Toch gaat het leven door. Want ‘wij gaan’, zeggen de kerkleden. ‘We moeten blijven investeren in de toekomst’.
Zo zorgen ze voor zover mogelijk overal in Syrië voor onderdak, watervoorziening, voedsel- en hygiënische pakketten en onderwijs voor kinderen.
De Kerk van Antiochië werkt daartoe samen met ACT Alliance, een wereldwijde hulporganisatie van kerken.
Samer Laham geeft leiding aan die hulporganisatie, na het Rode Kruis de grootste in Syrië.
“Het is gevaarlijk werk”, zegt Samer. “Maar wij blijven op onze post. Er zijn zoveel ontheemden.
Wie moet hen anders hulp bieden? We moeten nu investeren in de toekomst van ons land!”

Afgelopen jaar hebben we via het avondmaalsproject de Kerk van Antiochië gesteund.
Begin 2018 wordt het bbedrag bekend gemaakt.

De diaconie.

Dorpskerk