Avondmaals project 2016 - Citypastoraat van de Domkerk in Utrecht Avondmaals project 2016 - Citypastoraat van de Domkerk in Utrecht

Elk jaar wordt om en om voor een binnenlands en een buitenland project gekozen. In 2015 was het buitenland aan de beurt: Stichting La Vecina in Colombia.
Dit jaar dus weer een binnenlands project:

Zondag 24 januari kreeg de opbrengst van de avondmaalscollecte een nieuwe bestemming: het Citypastoraat van de Domkerk in Utrecht.
Het was de start van ons nieuwe avondmaalsproject. Dit jaar viel de keus op een binnenlands project. Het vorige project  ‘La Vecina’  is met een feestelijk tintje afgesloten in de dienst van 7 februari.

De ons welbekende (vroegere)predikante, ds. Netty de Jong-Dorland, werkt al  vele jaren in het Citypastoraat in Utrecht.
Zij is - samen met haar team – o.a. werkzaam bij de opvang van jongeren in het ‘Night of Light- project’ op zaterdagavond. Jongeren – op weg om te gaan stappen – worden uitgenodigd om de Domkerk binnen te komen. Een spoor van waxinelichtjes geeft de weg naar de kerk aan. Het is een ‘pioniersplek’, zoals er in Nederland al vele zijn.  Ook door de week heen is er een luisterend oor.
De bezoekers, waaronder veel toeristen, spreken dan met de predikant en haar team over hun zorgen, angsten en verdriet.
Uiteraard gaat het gesprek ook over de vluchtelingenstroom en andere actuele gebeurtenissen.
Het is opmerkelijk dat men zoekende is naar een ‘anker’, een houvast. Verder voorziet het dagelijks middaggebed in een duidelijke behoefte.
In 2015 telde de Domkerk maar liefst 371.590 bezoekers !

Vanwege het pionieren in het centrum van de grote stad, het uitdagende werk onder jonge mensen, de sterke vernieuwende kracht, die ervan uitgaat en de ons bekende predikante denken wij er goed aan te doen dit werk te steunen.
De deuren van de Domkerk staan dagelijks open, maar zonder financiële bijdrage gaat het niet. Doet u mee?

Namens de Diakonie,
Frans Worst.