Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
IK MIS JE

IK MIS JE

Vanmorgen. Vroeg opgestaan, want de preek was nog niet af. Niet afgekomen. Niet tevreden over. Maar dat geeft niet. Want mijn tevredenheid is geen criterium. De Geest waait waarheen zij wil. En de dienst is evengoed doorgegaan.
De Dorpskerk. Het volle licht van buiten. We zingen, met z’n zessen. Ik ben opeens ook deel van deze minicantorij. Ik word blij van zingen. Altijd.
Als de dienst al begonnen is, ziet Bart dat we vergeten zijn de Paaskaars aan te steken. Hij doet het alsnog. Er is ook zoveel licht van buiten. Niemand had het opgemerkt.

Ja, ik weet dat jullie er allemaal zijn. We zijn verbonden. Het is mijn tweede dienst zonder kerkgangers, en het begint al een soort van te wennen. Het zingen is heerlijk. Maar. Wat mis ik jullie. Wat zie ik op tegen de Paasweek in een lege kerk. Wat duurt het nog lang tot 1 juni.

Laten we elkaar maar blijven bemoedigen. Met lieve kaartjes, met zomaar een bloemetje. Met beren voor de ramen. Met gedichten – bij mij beginnen ze binnen te komen, naar aanleiding van de kettingbrief waar ik gisteren over schreef, en ik heb zelfs al een traantje gelaten.

Voor nu: ga met God, en hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten, ga met God en hij zal met je zijn.

Marijke van Selm

Filmpjes van vanmorgen:
Filmpje lied 416
Zegen


terug
 
 
 

Inloggen


 

Dorpskerk - Toegang beperkt max. 50 kerkgangers
datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers

meer details

Dorpskerk - Toegang beperkt max. 50 kerkgangers
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09:30 uur

ds. H. Perfors

meer details

 
NIEUW - Kerkdienst meekijken...

Kerkdienstgemist.nl
 
Marijke's blog

Ga naar de blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

Ga naar onze nieuwe site
kringloopwinkelhetvervolg.nl
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Kerkdienst meeluisteren

Kerkomroep.nl
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.