Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
EEN HIJ OF EEN ZIJ? (15-9-21)

EEN HIJ OF EEN ZIJ? (15-9-21)

Even een zomaar-verhaaltje tussendoor. Ik had toch verteld dat ik sinds een tijdje de kruiswoordpuzzel in de Trouw maak? Inmiddels een fijn ritueeltje ter afsluiting van de krantenlezerij. Afgelopen zaterdag zag ik mezelf voorbijkomen in een cryptische vraag: als hij passeert, wordt ’t stil. Ha, de dominee! Maar wacht eens even. Gaat dat wel écht over mij? Dit wordt immers over hém gezegd. Maar toen begreep ik het. Als zíj passeert, blijft het natuurlijk gewoon gezellig….

Ik klom in de pen, dat wil zeggen het toetsenbord, en schreef een briefje aan lezers@Trouw.nl, om Jaap de Berg, de maker van de kruiswoordpuzzels, te bedanken voor dit verkapte compliment aan de vrouwelijke predikanten. Mijn briefje werd niet in de krant geplaatst, maar ik ontving wel een persoonlijk mailbericht van Jaap de Berg, een stilistische parel waarin hij mij op zijn beurt weer bedankte voor mijn onvoorziene exegese.

Een mooi, lichtvoetig verhaaltje toch. Zomaar even een glimlach. En vanmorgen moest ik hardop lachen, toen ik de puzzel invulde. Dit keer geen compliment, wel een briljante knipoog. Volgens mijn exegese is-ie voor mij bedoeld. Ik reken erop dat dat dit keer voorzien is.

Marijke van Selm

terug
 
 
 
 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Houd moed ...heb lief!

De rubriek
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Kerkdienst meevieren

Kerkomroep.nl
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.