Voor wie steekt u een kaarsje op?

Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk vrijdag 2 november geopend om te herdenken.
Vrijdag 2 november is Allerzielen.

Wereldwijd worden in de Roomse traditie op deze dag overledenen herdacht.

Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden maar ook jaren later weer terugbrengt bij diegene die er niet meer is.
Voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen wil de Protestantse Gemeente Oostvoorne de Dorpskerk openstellen en de mogelijkheid bieden om stil te staan bij hen die ons ontvielen.

De kerk is geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.
U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn.

Van 19.30 tot 19.45 uur zal er een korte vesper zijn.
Stilte en muziek worden afgewisseld met gesproken woord.
We staan even stil bij het leven van uw overleden dierbare, bij uw eigen leven en dat van mensen om u heen of de ‘mensen zonder naam’ die gestorven zijn door het geweld in onze wereld.
ds. Ada Worst - de Groot gaat voor in de vesper en Aart v.d. Gronden speelt op de piano.
Download HIER de liturgie voor de vesper

Op zondag 25 november zal in de  gedachtenisdienst stilgestaan worden bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn.
In de Protestantse traditie vind dit plaats op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor het begin van de Adventstijd.
In die dienst die om 10:00 uur begint gaat ds. Piet Schelling voor.

Het pastoraal team

Dorpskerk