Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Sterre Hoogland (9-10-20) Sterre Hoogland (9-10-20)

Samen met haar zus Rosalie hoort Sterre Hoogland bij het fijne groepje twintigers dat sinds afgelopen voorjaar met elkaar in kerkelijk verband optrekt. Noem het een gesprekskring, een eetkring, een kring met grote plannen (een reis volgend jaar…). Al naar gelang de Coronale omstandigheden ontmoeten we elkaar, of soms ook een tijdje niet (in de maand april). Het plezier staat voorop, maar ernstige onderwerpen kun je ook heel goed met plezier bespreken. Dat hebben we al vaak gemerkt.

Sterre is degene die er altijd uitziet om door een ringetje te halen. Ze houdt van make-up, van mooie kleren en sieraden. Van die voorliefde heeft ze haar dagelijks werk gemaakt: ze werkt bij een grote parfumerieketen. Alweer heel wat jaren. Eerst in de weekenden, als scholier en student. Later, na een heel aantal opleidingen die het allemaal niet waren en de laatste die het wél was (retail management) als vaste kracht in de winkel. In een fijn team, waar ook haar eigen moeder bij hoort, op wisselende dagen volgens schema.

Het werk is er het afgelopen half jaar wel ingewikkelder op geworden. Nadat de winkel in de eerste weken van de lockdown een poosje dicht was, leek het met de nodige aanpassingen (spatscherm bij de kassa, looproutes in de winkel, dat soort dingen) gaandeweg de zomer weer een beetje normaal te worden om te werken. Maar in de huidige situatie worden de maatregelen weer uitgebreid. De hele dag een mondkapje op is nodig, maar echt niet fijn. Toezien op het maximale aantal bezoekers in de winkel ook niet. Hoe moet dat gaan rond kerst, de drukste tijd van het jaar in een parfumerie? Ook het verzorgen van iemands make-up is momenteel niet aan de orde. Maar dat sommige mensen bij het kopen van een crème hun hele levensverhaal aan Sterre vertellen, dat is niet veranderd. Dat moet de rust zijn die ze uitstraalt! Een rust waarvan ze, gelukkig, ook in deze coronatijd weet te genieten.

Klik HIER voor het filmje met Sterre

Foto's:
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.