Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Sjanie Verhulp Sjanie Verhulp

Ze groeide op aan de Lodderlandsedijk: rust en ruimte net buiten Oostvoorne. Nu woont ze er met Jaap na allerlei omzwervingen opnieuw, op een royaal erf waar van alles te beleven is. Een kinderspeelweitje natuurlijk, een bak voor het paardrijden, de schuur voor Jaap, waar hij graag klust. En er zijn beesten: pauwen, geiten, twee katten en sinds vorige week opnieuw een Labrador, nog in de minifase: Riffka. Het is dus weer opvoeden geblazen in huize Verhulp!

Je zou kunnen zeggen dat dat voor Sjanie bijna een tweede natuur is, opvoeden. Ze is opgeleid als kinderverpleegkundige. Kinderen zijn leuk: zij en Jaap kregen er zelf ook drie. En dat ze vervolgens gastouder werd voor een hele generatie kinderen, ook uit onze gemeente, is een rol die weliswaar toevalligerwijs op haar pad kwam, maar die ze met hart en ziel vervult. Inmiddels zijn er kleinkinderen, en ook die kunnen op oma rekenen. En het mooie is: ze geniet er nog steeds van, zo’n huis vol. De kinderen zijn ook graag bij háár, want er is letterlijk en figuurlijk ruimte. In haar hart. En in haar huis.

De kerk is er altijd geweest. Er waren eerdere taken in, hoe kan het ook anders, het jeugdwerk. Op dit moment is Sjanie als lid van het pastorale team nauw betrokken bij het wel en wee van onze gemeente. Nu fysieke bezoeken niet of minder mogelijk zijn, wordt er ook door haar veel gebeld naar deze en gene. Zo houden we elkaar zo goed en zo kwaad als het gaat vast. Maar we missen elkaar, en zien uit naar de dag dat deze bezoeking voorbij is. Voor de eerste-weer-kerkdienst met dertig mensen van aanstaande zondag heeft Sjanie zich al aangemeld.

PS: Het genoemde aantal van vijf oppaskinderen in het filmpje moet natuurlijk zes zijn.
PS II: Omdat Riffka zó schattig is, trakteren we u deze week op een extra filmpje waarin zij de hoofdrol heeft.

Filmpje Sjanie

Filmpje Riffka

Foto's:


 
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.