Orgelfeest 2019

Op 22 & 23 juni zal er in de Dorpskerk van Oostvoorne voor de derde keer een Orgelfeest worden georganiseerd.

Het Orgelfeest van de vorige jaren was een groot succes en heeft de doorslag gegeven om opnieuw een evenement rondom het orgel op touw te zetten.

Op zaterdag 22  juni  is er een bijzonder concert.
Om 15.30 uur zal Paul Kievit het monumentale Bätz-orgel bespelen; Elly Bakker, blokfluitiste en cantrix van De Cantorij van de Dorpskerk, zal bespeelt de blokfluit.
Op het programma staan werken van o.a. Bach, Telemann en Van Eyck.

Op zondag 23 juni staat om 9.30 uur de reguliere kerkdienst gepland waar de interim predikant van de Protestante Gemeente Oostvoorne ds. Piet Schelling uit Monster voor zal gaan. In deze dienst zal de vaste organiste van de Dorpskerk Jolanda Zwoferink het orgel bespelen.Jolanda Zwoferink
Het thema van de dienst is: Psalm 150 – ‘Het wonderlijke verhaal van de tien klanken.’
Uiteraard zal in deze dienst de organiste op het Bätz-Friedrich-orgel een extra rol vervullen.
Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

Op diezelfde dag zal Jolanda Zwoferink om 15.30 uur een orgelconcert geven.
Op het programma staan werken van o.a. Bach, Clérambault, Umbreit en Steigleder.
Na afloop van de concerten is er een borreluurtje en kan men ongedwongen napraten over de muziek en met de concertgevers in contact komen.Elly Bakker

De toegang van de evenementen is vrij.
Hartelijk welkom.

Dorpskerk