Orgelfeest 2018

Op 16 & 17 juni zal er in de Dorpskerk voor de tweede keer een Orgelfeest worden georganiseerd.
Het Orgelfeest van vorig jaar, dat plaatsvond in verband met de restauratie van het monumentale Bätz-Friedrich-orgel was een groot succes en heeft de doorslag gegeven om opnieuw een evenement rondom het orgel op touw te zetten.

Op zaterdag 16 juni begint het feest om 10.00 uur met een festiviteit voor de kinderen.
Kinderen, van welke leeftijd dan ook, kunnen kennis maken met de grote ‘orgelreus’ met zijn vele pijpen; wanneer een kind zelf een instrument bespeelt mag hij of zij deze meenemen – waar klinkt je gitaar, fluit, viool of wat dan ook beter dan in de eeuwenoude Dorpskerk?
Jolanda Zwoferink, organiste van de Dorpskerk, zal de kinderen op een educatieve manier kennis laten maken met het orgel. Na afloop is er limonade.

’s Middags is er een bijzonder orgelconcert aanvang 15.30 uur gegeven door Christian Stötzner, organist van de beroemde Bachkerk van Eisenach’
Met o.a. werken van – hoe kan het ook anders –  Johann Sebastian Bach.

Op zondag 17 juni staat de reguliere kerkdienst gepland waar ds. Piet Schelling uit Monster voorgaat.
In deze dienst zal de bekende organist Kees van Eersel, voormalig organist van de Grote- of Maria Magdalenakerk  te Goes het orgel bespelen.
Het thema van de dienst is: 'Wanneer een mist herkenning laat vervagen'  waarbij de ziekte van Alzheimer centraal staat.

Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

’s Middags geeft organist Kees van Eersel, een orgelconcert, aanvang 15:30 uur.
Elly Bakker, blokfluitiste, zal haar medewerking verlenen.
Op het programma staan werken van Bach, Galuppi, Händel en  Krebs.
Na afloop van de concerten is er een borreluurtje en kan men ongedwongen napraten over de muziek en met de concertgevers in contact komen.

De toegang van de evenementen is vrij. Iedereen is van harte welkom.

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur