Orgelconcert - zondag 29 mei

Onze organiste Jolanda Zwoferink geeft het eerste orgelconcert in het kader van Bach-integrale.
In Bach-integrale komen alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach aan bod.
In een serie van 16 concerten zal het gehele orgelrepertoire van Bach worden uitgevoerd door Zwoferink.

In vier concerten per jaar (gegeven op structureel de vijfde zondag van de maand,  om 15.00 uur) zullen de komende vier jaren de Bach-orgelconcerten plaatsvinden.

Per 1 januari 2016 is Jolanda Zwoferink verbonden aan de LUCA, school of arts, Brussel (Lemmens Instituut en Katholieke Universiteit Leuven) en zal in het kader van de doctoraatsopleiding in de Kunsten onderzoek doen naar de uitvoeringspraktijk van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach in relatie tot Midden-Duitse orgels uit de 17de en 18de eeuw in het algemeen en van Gottfried Silbermann-orgels in het bijzonder.
Promotor is Prof. Dr. Carl Van Eyndhoven en copromotor Dr. Ton Koopman.
In het kader van dit onderzoek zal Zwoferink het complete orgelwerk van Bach uitvoeren in onze Dorpskerk  en de St. Georgienkirche te Eisenach, de kerk waar Bach gedoopt is en waar een oom van hem organist was.

Toegang: uw gift
Na afloop: koffie en thee

Zondag 29 mei

datum en tijdstip 21-07-2019 om 09:30 uur