Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
Martijn Eggink Martijn Eggink

Hij studeerde plantenveredeling in Wageningen. En sindsdien zijn al zijn werkdagen gevuld met het bedenken en uitwerken van creatieve technieken voor de beste en lekkerste tomaat. En die ligt bepaald niet zomaar in die winkel. Aan een goede tomaat gaan jaren onderzoek vooraf. Rassen worden gekruist, groeiprocessen gemonitord, lokale omstandigheden in kaart gebracht, ziektes bestudeerd. En natuurlijk bestreden. En dat alles in vestigingen over de hele wereld, zoals in Spanje, Turkije, China, Brazilië en Tanzania. Een grote zorg is het hardnekkige tomatenvirus dat zich wereldwijd heeft verspreid, en dat zich net zomin als andere virussen gemakkelijk laat bedwingen.

Wat een passie komt er tevoorschijn, rondfietsend over het enorme complex waar het allemaal gebeurt en waar we af en toe afstappen om iets nader te bekijken of toe te lichten. De koelruimte als een soort blackbox, waar alle zaden in kratten in kleine gecodeerde zakjes liggen opgeslagen, voor nu of voor later. De kasruimtes met de verschillende gewassen in diverse stadia. Martijn vertelt er allemaal enthousiast over. Hij is elke dag blij zegt hij, om hier te mogen werken. Want dit is het mooiste wat er is: de natuur biedt ons alle variatie om de rassen van de toekomst te maken.

Thuis zijn ze met z’n vieren. Anita is oncologieverpleegkundige in het Franciscus Gasthuis. Floor is vijf, ze zit op de CNS en is er bijna altijd bij als we kinderkerk hebben. Teun is drie en hem kennen we allemaal omdat hij al bíjna kan stilzitten.
Martijn was voorzitter van de laatste beroepingscommissie, maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Nu doet hij de beamer, tot zijn en onze vreugde. Net zo’n vreugde is het dat Anita leiding is van de kinderkerk. We zien ernaar uit om elkaar weer wekelijks te kunnen zien!

Filmje Martijn Eggink

Foto's:

 
terug
 
 
 
 

Dorpskerk - Dienst van S&T
datum en tijdstip 26-06-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.