PGO Nieuwsbrief 2022 - 17 juni 2022

Voorganger: ds. Marijke van Selm
Muzicale medewerking: band Thirsty
Er is kinderkerk & Tienerkerk
KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan zondag met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. L. Dekker-Waardenburg, Obalaan 25

COLLECTE - ZONDAG 19 JUNI
Hulp en perspectief voor mensen zonder papieren. Nederland telt zo’n 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen bleven na een mislukte asielprocedure in Nederland, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet accepteert. Ongedocumenteerden hebben weinig rechten en er is altijd de angst op uitzetting. Diverse kerkelijke initiatieven, zoals de Wereldhuizen in Amsterdam en Den Haag, de Pauluskerk in Rotterdam en Villa Vrede in Utrecht helpen met advies en dagbesteding en stimuleren zo de veerkracht van deze mensen.
20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Daarom collecteren we voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn en van wie een deel een veilige plek in Nederland zoekt.
Naast de collecte voor het Binnenlands Diaconaat collecteren we ook voor de diaconie en de kerk.
U kunt een bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DIENST ZONDAG 26 JUNI - DIENST VAN SCHRIFT & TAFEL
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Aanvang dienst: 9:30 uur

VAN DS MARIJKE

DE TIEN GEBODEN
De komende weken wil ik, op verzoek, aandacht besteden aan de Tien Geboden, ook wel de Tien Woorden genoemd.
We trappen op 19 juni af met een inleiding in het hele concept (dat door Mozes rechtstreeks uit de cloud gedownload werd) om vervolgens in de weken daarna enkele geboden/woorden afzonderlijk onder de loep te nemen.
Welke, dat is nog open. Ik hoor daarvoor graag uw suggestie.

BIJBELKRING
In het spoor van de Tien Geboden die de komende tijd aan bod komen, wil ik met ingang van donderdag 16 juni weer een serie Bijbelkringgesprekken houden.
Tijd: van 11-12u op donderdagmorgen.
Plaats: afhankelijk van het aantal aanmeldingen in de pastorie of in de consistorie.
Dus meld je even bij de dominee. Van harte welkom!

SPONSOR HELENE, EN VLUCHTELINGEN!
Onze dominee Helene is al een tijdje aan het trainen voor een bijzondere onderneming: een nachtelijke wandeltocht van maar liefst veertig kilometer. Deze zogenaamde Nacht van de Vluchteling wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Vluchteling om aandacht én ondersteuning te vragen voor vluchtelingen. Het is met opzet ’s nachts, en vreselijk ver, en daarom niet echt een pretje. Net zoals dat voor vluchtelingen geldt. Je kunt elke wandelaar persoonlijk sponsoren. De teller voor Helene staat nu op €2030, maar ik zou zeggen, laten we zorgen dat dat bedrag minstens verdubbeld wordt. Ik weet zeker dat wij dat kunnen.
Via deze link kunt u doneren: https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/helene-perfors-2

OPENSTELLING KERK
Het is fijn om zomaar even in de kerk te kunnen zijn.
U bent van harte welkom op zaterdag van 11:00 – 15:00h.
We zien u graag.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Mevr. L. Roedolf - Achterberg woensdag Dhr. L.T. Dingemans
Mevr. C.H. van der Kooij - Dijkgraaf Dhr. C.A. Hokke
Mevr.W.A.Doeve Dhr. M. Doorduin
Mevr. Y.J.N. Apon Mevr. E.J. Dekker
Mevr. C.H. Berkel donderdag Mevr. A. Moree - Lievaart
maandag Dhr. J. van Driel Dhr. F.P. van Zanten
dinsdag Mevr. N.M. van de Graaf Dhr. W. Klok
Mevr. E. Groeneveld - Ramack vrijdag Dhr. L. Rosendaal
Dhr. A. 't Hart Dhr. W.L. Klok
Dhr. E. Lagendijk Leonard van Gorp
  zaterdag Dhr. C.H.M. van Dorsser

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

ORGELCONCERT NIEUWENHOORN – ZONDAG 26 JUNI
Het prachtige orgel in de kerk van Nieuwenhoorn bestaat 200 jaar en dat vieren we met een orgelconcert. De uitvoerende musici zijn Aart van der Gronden op het orgel en Elly Bakker zal de blokfluit bespelen.
De orgelwerken, die we gaan horen, laten dit orgel met haar diverse klankkleuren schitteren.
Op het programma staan o.a. werken uit de periode van de barok, maar we gaan ook genieten van een moderne compositie voor blokfluit en orgel. Een fris en vrolijk stuk muziek, waar het concert mee afgesloten wordt. Aanvang 15.00 uur.
Na afloop is er tijd voor een praatje met een hapje en een drankje.
De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.
We hopen u allen te ontmoeten op 26 juni in de kerk van Nieuwenhoorn.

***************************************************************************
DIRECT NAAR: