PGO Nieuwsbrief 2022 - 10 juni 2022

DIENST ZONDAG 12 JUNI
Voorganger: ds. Piet Schelling
Organist: Aart van der Gronden
Er is zondag geen kinderkerk
KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan zondag met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. J. Wiegers-Steenbergen, Elisabethhof 69

COLLECTE - ZONDAG 12 JUNI
De diaconiecollecte is bestemd voor de aanschaf van kaarsen.
Elk jaar wordt in de Paasnacht de nieuwe Paaskaars in de dienst gebracht. Een kaars met dezelfde afbeelding is er voor de weeksluiting in de Leemgaarde en ook voor de vergaderingen die in de consistorie worden gehouden.
Naast de Paaskaars branden er elke dienst kaarsen in het liturgisch centrum.  Ook is er elke dienst gelegenheid om zelf een kaars aan te steken. Tijdens de zaterdagopenstelling wordt er eveneens regelmatig door bezoekers een kaars gebrand.
Voor de aanschaf van nieuwe kaarsen vragen wij uw bijdrage.
Naast de Pinkstercollecte collecteren we ook voor de kerk en het pastoraat.
U kunt een bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DIENST ZONDAG 19 JUNI - OVERSTAPDIENST
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Aanvang dienst: 9:30 uur
Met medewerking van combo Thirsty
In deze dienst maakt Munachi Mak de overstap van kinderkerk naar tienerkerk. Er is een band, Thirsty.
Er zijn kinderen, en tieners. En u bent er natuurlijk ook allemaal! Want bij deze van harte uitgenodigd.

VAN DS MARIJKE

DE TIEN GEBODEN
De komende weken wil ik, op verzoek, aandacht besteden aan de Tien Geboden, ook wel de Tien Woorden genoemd. We trappen op 19 juni af met een inleiding in het hele concept (dat door Mozes rechtstreeks uit de cloud gedownload werd) om vervolgens in de weken daarna enkele geboden/woorden afzonderlijk onder de loep te nemen. Welke, dat is nog open. Ik hoor daarvoor graag uw suggestie.

BIJBELKRING
In het spoor van de Tien Geboden die de komende tijd aan bod komen, wil ik met ingang van donderdag 16 juni weer een serie Bijbelkringgesprekken houden.
Tijd: van 11-12u op donderdagmorgen.
Plaats: afhankelijk van het aantal aanmeldingen in de pastorie of in de consistorie.
Dus meld je even bij de dominee. Van harte welkom!

SPONSOR HELENE, EN VLUCHTELINGEN!
Onze dominee Helene is al een tijdje aan het trainen voor een bijzondere onderneming: een nachtelijke wandeltocht van maar liefst veertig kilometer. Deze zogenaamde Nacht van de Vluchteling wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Vluchteling om aandacht én ondersteuning te vragen voor vluchtelingen. Het is met opzet ’s nachts, en vreselijk ver, en daarom niet echt een pretje. Net zoals dat voor vluchtelingen geldt. Je kunt elke wandelaar persoonlijk sponsoren. De teller voor Helene staat nu op €2030, maar ik zou zeggen, laten we zorgen dat dat bedrag minstens verdubbeld wordt. Ik weet zeker dat wij dat kunnen.
Via deze link kunt u doneren: https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/helene-perfors-2

OPENSTELLING KERK
Het is fijn om zomaar even in de kerk te kunnen zijn.
U bent van harte welkom op zaterdag van 11:00 – 15:00h.
We zien u graag.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
maandag Mevr. W.F.M. Lenstra - Romeyn woensdag Mevr. A. Paling - van Rietschoten
Lucas Langbroek Dhr. B.R. Koning
dinsdag Mevr. A.N. van der Burgh Mevr. G.M.A. van der Zee
Dhr. L. van Toledo Mevr. M.A.J. van Gorp - Tieman
Dhr. G.J. van der Hoek donderdag Dhr. K.M. Otter
Mevr. M. Hilkemeijer - Nobel Dhr. K.C. Boog
Dhr. A.J. Fluks Mevr. M.E. Mensink
Mevr. M. Veth - Zevenbergen vrijdag Dhr. P. Mout
Mevr. I. van Geest - van der Werk Lieke Baatenburg de Jong
Fabiënne van Holten zaterdag Dhr. J. Varekamp
  Mevr. J. Dijkxhoorn - Westbroek
Mevr. Y. Kwak - Moorhoff

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

***************************************************************************
DIRECT NAAR: