PGO Nieuwsbrief 2022 - 13 mei 2022

Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen
Er is zondag tienerkerk
KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan zondag met een hartelijke groet namens de gemeente naar: mw. J. van der Blom-Lievaart, Oosterhoutseweg 1

COLLECTE - ZONDAG 15 MEI
Collecte Kerk in Actie. Binnenlands diaconaat.
Op adem komen in De Glind. Het dorp De Glind is een veilige haven voor kwetsbare, uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Zij kunnen in deze hechte dorpsgemeenschap herstellen van hun trauma’s, weer gewoon kind zijn en jongeren kunnen er werken aan hun toekomst. In De Glind, dat ook wel het 'Jeugddorp' wordt genoemd, geloven ze sterk in de helende kracht van een stabiel gezinsleven.
Ruim 120 kinderen en jongeren worden opgevangen in 28 gezinshuizen die verspreid staan over het verder gewone dorp.
Wilt u meer lezen over dit dorp kijk op kerkinactie.nl/deglind

Naast de collecte voor het Binnenlands Diaconaat  collecteren we ook voor onze diaconie en kerk. U kunt een bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE KERK IS OPEN!
Het is fijn om zomaar even in de kerk te kunnen zijn.
U bent van harte welkom op zaterdag van 11:00 – 15:00h.
We zien u graag.

GASTVROUWEN OF -HEREN GEVRAAGD
Voor de kerkdienst staat er een gastvrouw of -heer bij de deur om u o.a. goedemorgen te wensen, een zondagsbrief aan te reiken en eventueel een liedboek mee te geven als u dat wenst.
Gasten of nieuwe gemeenteleden worden kort wegwijs gemaakt over de kerk en de dienst.
We hebben een groep vrijwilligers die volgens rooster ongeveer één keer in de zes weken dienst heeft. Helaas zijn er enkele vrijwilligers die wegens omstandigheden minder of (een tijdje) helemaal niet mee kunnen doen waardoor we nog mensen zoeken die ook mee willen gaan doen.
Ongeveer een half uur voor de dienst gaat u bij de deur staan waardoor het niet veel extra tijd kost, als u toch al naar de kerkdienst komt, om dit te doen. Even contact met de kerkbezoekers is een mooi begin van de ochtend.
Geeft u de kerkbezoekers een hartelijk welkom op de zondagochtend, doet u mee?
Liesbeth van Wijnen

MEDEDELING VANUIT DE KERKENRAAD
In onderling overleg is met Jolanda Zwoferink overeengekomen om per ingang van deze maand haar vaste dienstverband als kerkmusicus verbonden aan de PGO te beëindigen.
De kerkenraad bedankt haar voor haar jarenlange vakkundige inzet gedurende dit dienstverband.
Jan de Rijke – voorzitter PGO

VERSLAG GEMEENTE-/MEEDENKAVOND VAN 10 MEI 2022
Het verslag van deze avond treft u HIER aan en kunt downloaden.

JARIG DE KOMENDE WEEK:

zondag Dhr. H.J. Polhuijs donderdag Dhr. A.P. Diepstraten
Mevr. C. Nooteboom - Dieterich Dhr. V.L. De Marchi
Dhr. J.L. van Wijnen Dhr. M.W. van der Waal
maandag Mevr. C.J. de Groot - Louwerse Mevr. J.M. Verbaan
dinsdag Mevr. C. Groeneveld - de Snaijer Dhr. G.J. Gelderblom
woensdag Dhr. L. Krommenhoek zaterdag Mevr. M.J.A. Heij - Zeedijk
Dhr. I.P.E. van Reek Mevr. N.G. Nieuwland - Poldervaart
Mevr. M.J. Heijndijk Dhr. P.G.P. Reppel
Jaap Mulder
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

***************************************************************************
DIRECT NAAR: