PGO Nieuwsbrief 2022 - 25 februari 2022

VAN HARTE WELKOM!
Iedereen is weer van harte welkom in een kerk zonder afstandsregels.
Na de dienst drinken we weer koffie! We zien ernaar uit elkaar weer te ontmoeten. We begrijpen het als u er nog een beetje aan moet wennen weer 'gewoon' bij elkaar te kunnen zijn. U bent vrij om nog wat afstand te houden of een mondkapje te dragen, of nog een poosje vanachter het scherm de diensten te volgen. Hoofdzaak is dat we bij elkaar horen, en langzaam maar zeker weer toegroeien naar betere tijden.
Namens de hele kerkenraad: graag tot ziens!

DIENST ZONDAG 27 FEBRUARI
Voorganger is ds. Albi Baan – Slot uit Spijkenisse
Jolanda Zwoferink is de organist.
KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Jolanda Zwoferink

COLLECTE - Zondag 27 februari
Vandaag is de collecte bestemd voor de kerk, de diaconie en het pastoraat.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

ZONDAG 6 MAART
Voorganger: Barbara Broeren

40-DAGENTIJDKALENDER
Leef toe naar Pasen, het feest van Jezus´opstanding uit de dood.
Bestel gratis de veertigdagentijdkalender ‘Alles komt goed?!’

In de Veertigdagentijd leven we, vanaf Aswoensdag 2 maart,  toe naar Pasen.
De Petrus-veertigdagentijdkalender 2022 daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen. 'Alles komt goed?!' is het thema van deze kalender.
Voor veel mensen is dat misschien moeilijk te geloven. Tegelijk zijn het woorden van hoop: God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet, een toekomst die van Hem is. Hij vraagt ons daar nu al iets van te laten zien, in het geloof dat alles goedkomt.

U kunt een kalender gratis aanvragen via deze link.
Via bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar te downloaden.

Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

PAASGROETENACTIE 2022
Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Ook onze gemeente doet mee aan de paasgroetenactie. Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet.
U kunt op drie manieren meedoen dit jaar:
  1. U schrijft zelf thuis een of meer kaarten. Dan stuurt u een e-mail naar diaconie@kerkoostvoorne.nl waarin u uw naam, adres en het gewenste aantal kaarten vermeldt.
  2. U ontvangt de kaarten dan zo snel mogelijk in uw brievenbus. De beschreven kaarten doet u in de brievenbus bij Els van den Berg, Zandweg 73, Oostvoorne. Als dit niet lukt, geeft u dit aan in de mail en worden de kaarten bij u thuis opgehaald.
  3. U stuurt een mail met een of meer groeten naar diaconie@kerkoostvoorne.nl. Dan schrijven de diakenen uw boodschap op een van de kaarten en zorgen ervoor dat deze bij de PKN komt.U neemt een of meer kaarten mee uit de kerk. Deze liggen op de tafels in de consistorie en bij ingang van de kerk. Ook vindt u daar een doos om de beschreven kaarten in te doen.

U heeft van 13 februari tot 6 maart om mee te doen aan de actie. We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen. Alvast hartelijk dank!

ACTIE KERKBALANS 2022
Beste gemeenteleden,
Begin van het jaar zijn er 401 brieven en 266 e-mails verstuurd met daarin het verzoek om het toezeggingsformulier voor uw vrijwillige bijdrage 2022 zo spoedig mogelijk te retourneren.
Nu, 2 maanden later, hebben slechts 131 leden, nog geen 20% van het totaal, gereageerd.
Weliswaar een kleine toename ten opzichte van verleden week, maar toch …
Het is voor de Commissie van Kerkrentmeesters  van groot belang te weten met welk bedrag er dit jaar gewerkt kan worden.
Dus willen we graag ook uw formulier ontvangen !
Zoals u ziet moeten er door vrijwilligers nog steeds heel veel brieven aan huis bezorgd worden. Daarom het dringende verzoek, als u in het bezit bent van een e-mailadres, stuur het door. Voor u een kleine moeite, maar voor ons scheelt het veel werk en kunnen er kosten bespaard worden.
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Peter Eggink, Bijdrage administrateur
e-mail : ba@kerkoostvoorne.nl

PERSONEEL GEZOCHT
Dit is een nieuwe rubriek op onze site.
De eerste rol waarbij we op zoek zijn naar ‘helpende handen’ betreft mensen die willen helpen bij het samenstellen van het kerkblad.

Om e.e.a. wat duidelijker te maken hebben we een leuk en informatief filmpje gemaakt die u via deze link kunt bekijken.
We hopen dat dit een manier is die leuk is om te bekijken maar bovenal mensen ertoe zal aanzetten een ‘helpende hand’ uit te steken.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Mevr. C.T. Boogaard - Zwaal woensdag Mevr. A.W. Noordermeer - Stolk
Dhr. H.O. van Oorschot Mevr. H. Blok - Donkersloot
Dhr. P.L. van Adrighem Mevr. K.H. Torreman
Dhr. S.D. Timmers Mevr.Ds.H.Perfors
maandag Dhr. A. Visser Dhr. D. Kon
Mevr. F. de Snaijer - Hoenderkamp donderdag Mevr. J.E.C. van Eendenburg
Dhr. T. Vellinga Mevr. G.J. Langendoen
Mevr. P.J.C. Bekker Mevr. R. van Geest - Hoogenboom
Isabella Maassen Dhr. M. Molenaar
dinsdag Dhr. J. de Jong Mevr. J.H.C. van Gils
Mevr. C. Sluimer - van Putten vrijdag Mevr. M. van Marion - Poot
Mevr. S.M. de Vries   Mevr. B.H.E. van Geest - Oosterman
  zaterdag Mevr. N.W. Stout - van Herk
Mevr. D. Engelsman - Muijtjens
Mevr. M. Wapenaar
Jelte Baatenburg de Jong
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

***************************************************************************
DIRECT NAAR: