PGO Nieuwsbrief 2022 - 21 januari 2022

KOMT U WEER NAAR DE KERK?
Vanaf zondag 23 januari zijn onze diensten weer toegankelijk voor 50 bezoekers.
Aanmelden is vooralsnog niet nodig, in het verleden bleek de capaciteit zich in de regel aardig te verhouden tot de opkomst. Mocht het anders lopen, dan hanteren we voor de eerstvolgende dienst weer een aanmeldplicht.
Er is nog geen gezamenlijke koffie na de dienst, we hopen in de nabije toekomst ook dat weer op te starten. We zien ernaar uit elkaar weer te zien!

DIENST ZONDAG 23 JANUARI
Voorganger is ds. Marijke van Selm.
Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur en het maximale aantal bezoekers is 50 (excl. organisatie)
Aanmelden is niet nodig.
KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Anita Mak, Duinstraat 3 Rockanje

COLLECTE
Zondag 23 januari volgen we het collecterooster van de PKN.  Missionair werk.
Kerk in, van en voor het dorp.
In veel dorpen speelt de kerk een belangrijke rol: als geloofsgemeenschap, maar ook maatschappelijk en cultureel. De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij hun ervaringen kunnen delen, ideeën kunnen opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om kerk in, van en voor het dorp te zijn. Veel dorpskerken hebben hierdoor (opnieuw) verbindingen gelegd met hun buurt. Door samen te werken met anderen kan ook een kleine groep van betekenis zijn.

Naast deze collecte vragen we ook graag een bijdrage voor onze diaconie en kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Zie ook de informatie op onze site

ZONDAG 30 JANUARI – dienst van Schrift & Tafel
Voorganger: ds. Marijke van Selm, Aanvang: 10:00 uur (Max. 50 bezoekers)

INLOOP
Woensdag 26 januari a.s. starten we met de inloop. U bent vanaf tien uur (tot half twaalf) van harte welkom om een kopje koffie of thee te komen drinken.
Omdat we nog afstand moeten houden zetten we voorlopig de tafels in de kerk neer zodat er voldoende ruimte tussen de zitplaatsen is.
Er zijn een paar vrijwilligers die willen helpen met het heen en weer rijden van de tafels en het sjouwen van stoelen. Daar zijn we blij mee.
Zet een mondkapje op als u binnenkomt en zodra u op uw plaats zit mag het af. Ook als u tussendoor van uw plaats afgaat graag uw mondkapje weer opzetten. Dit voor ieders veiligheid.

We kijken naar u uit, graag tot woensdag de 26e januari!

WEEKSLUITING
Helaas is het in de Leemgaarde nog niet toegestaan om weer activiteiten op te starten.

PREKEN EN ZINGEN OP VERZOEK
De komende weken hoop ik te ‘preken op verzoek’. Dat wil zeggen dat we lezen en nadenken over een door u aangedragen thema of verhaal. Twee jaar geleden was ik hier al aan begonnen. De bedoeling was toen om tot aan de zomer van ’20 geregeld zo’n preek op verzoek te houden en daar een bijzondere dienst van te maken. Maar na maart van dat jaar liep het anders. Ik vond de destijds door u ingevulde kaartjes met teksten en thema’s recent weer en wil er alsnog een vervolg aan geven. Aanstaande zondag staat daarom Genesis 22 centraal, het verhaal van het offer van Izaäk. U kunt ook nog nieuwe teksten of verhalen aanleveren, en trouwens ook vragen om eens een lied wat u graag gezongen zou willen hebben. Mail of bel naar ondergetekende. Ik zie naar uw berichten uit! Hartelijke groet
Ds. Marijke

BOOMSTAMMEN GEZOCHT
Voor de kinderkerk, die nu vaker als buitenactiviteit wordt georganiseerd, zijn we op zoek naar een aantal boomstammetjes die we als buitenkrukje kunnen gebruiken. We denken er wel minstens tien nodig te hebben. Helemaal geweldig zou het zijn als ons ook nog schapenvachtjes geschonken zouden worden. We horen heel graag van u! Alvast hartelijk dank namens alle kinderen en de leiding,
Ds. Marijke

GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN
Actie Kerkbalans 2022 per e-mail.
Inmiddels zijn alle e-mails voor de Actie Kerkbalans verzonden.
In de praktijk blijkt dat het soms lastig is het formulier in te vullen en te verzenden.
Ik geef u een korte uitleg:
  • Open de mail en klik op beantwoorden
  • U kunt nu het formulier invullen
  • Als u daarna op verzenden klikt, verzendt u het ingevulde formulier.
Mocht het toch nog niet lukken dan hoor ik graag van u.

Met vriendelijk groet,
Peter Eggink.
E-mail ba@kerkoostvoorne.nl

Op naar de kerk van morgen!

KEES HERMIS
Nieuwe bijdrage lezen, KLIK HIER

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Dhr. C.M. Verweel vrijdag Dhr. M. Kruik
Dhr. C.B. van Walsum Mevr. A.J. Beukelman - Groenewegen
Mevr. S.T. Moree Mevr. B. van der Velden - Sintemaartensdijk
maandag Mevr. D. van Oudheusden - van Beelen Mevr. P. van Geest - Stolk
dinsdag Mevr. K. Achterberg - Briggeman Mevr. T.A. van Noordt - Timmerman
Dhr. C.F. Klay Mevr. A.D.A. van Walsum
Dhr. J.S. Kleinjan zaterdag Dhr. P.J. Kruik
woensdag Mevr. P.W. Klein Hesselink - Kuchler Dhr. G.M. Kraaijenbrink
donderdag Mevr. A. Emons - van Zeist Mevr. T. Varekamp - van Hemert
Mevr. L.J. Baks - Stolk
Mevr. A.J. Adriaanse
Dhr. W. van Beelen
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

***************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 29-05-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken

Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer