PGO Nieuwsbrief 2021 - 24 december Kerst 2021

KERSTAVOND 24 DECEMBER
De kerktuin is feestelijk verlicht en versierd. U kunt een kerstwens opschrijven en in de boom hangen.
Ook is er voor iedere voorbijganger een kaars om mee te nemen.
Vanaf 19:00 u worden er op het orgel kerstliederen ten gehore gebracht door de geopende kerkdeuren.
U kunt niet naar binnen, maar hier buiten van genieten.
Om 21:00 u kunt u online naar een tevoren opgenomen kerstnachtdienst kijken, waaraan meewerken:
ds. Helene Perfors, ds. Marijke van Selm, Else Mulder, Ron van Halen, Barend van Zijll en leden van de cantorij o.l.v Elly Bakker.
Dit is de liturgie voor deze kerstnachtdienst

KERSTMORGEN 25 DECEMBER
Om 10 uur is er een feestelijke kerkdienst.
Er is een dopeling. Deze dienst is toegankelijk voor maximaal 50 bezoekers, u dient zich tevoren aan te melden. De kinderen krijgen tijdens de dienst het van tevoren opgenomen kinderkerstfilmpje thuisgestuurd – een heuse kerstpremière!
Na de dienst is dit filmpje voor iedereen online te bekijken.
Voorganger is ds. Marijke van Selm. Willem Chr. Meijboom is de organist.
LET OP – AANMELDEN VOOR DEZE DIENST IS NOODZAKELIJK!
Mail naar Jan de Rijke via: aanmelden@kerkoostvoorne.nl
Liturgie dienst 1e kerstdag

KLIK HIER om de dienst digitaal bij te wonen of terug te kijken.

DOOP
Op 94-jarige leeftijd heeft mw. Willemijntje Maria Dogterom - de Gruijter de wens te kennen gegeven dat zij gedoopt wil worden. In de afgelopen maanden hebben we elkaar geregeld gesproken en toegeleefd naar dit bijzondere moment. Namens een verheugde kerkenraad mag ik u melden dat mw. Dogterom op kerstmorgen de doop zal ontvangen.
Een grote dag, voor mevrouw Dogterom, haar familie én voor onze gemeente.
Een dag om zegeningen te tellen!
Ds. Marijke van Selm

UITLEG BIJ DE SCHIKKING OP KERSTMORGEN
Lezing: Johannes 1 : 1  --  14
In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen
De zon is helemaal opgekomen. Tussen de stralen zien we sterren en licht.
“Het licht schijnt in de duisternis”

COLLECTE - Kerst 2021: Geef licht.
Op 1ste Kerstdag is de collecte bestemd voor Kinderen in de knel.
Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergste van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.
Ook op 2de kerstdag tijdens de “doorloopdienst” is er gelegenheid een gift te geven voor Vluchtelingenkinderen in Griekenland.

U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan op 1e kerstdag met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mevrouw W.M. Dogterom - de Gruijter, Patrijzenlaan 50

TWEEDE KERSTDAG 26 DECEMBER
Vanaf 10 u is de kerk open voor een zogenaamde ‘doorloopdienst’ (ze info doop)
In deze dienst verwerken we de ‘restjes’ die nog over zijn van de voorgaande dagen.
We lezen teksten en gedichten, zingen liederen en zijn af en toe stil voor een gebed.
U kunt in deze dienst een poosje aanwezig zijn, uw kraamcadeaus achterlaten bij de kerststal en dan via de consistorie doorlopen naar de tuin, waar koffie, thee en warme chocolademelk gepresenteerd wordt.
Voor deze dienst kunt u van tevoren of tijdens de dienst uw liedkeuze opgeven, als u de dienst online volgt dan kunt u uw keuze doorgeven via de app: 0641664516.
Let op: het is de bedoeling dat u in deze dienst ook echt ‘doorloopt’, dus maximaal een kwartier aanwezig bent.

Over de diensten voor volgende week en daarna informeren we u op een later tijdstip.

OPNAME ORGELCONCERT BELUISTEREN
Op zondag 19 december is er een online orgelconcert geweest met Jolanda Zwoferink op het orgel.
De opname is te beluisteren via KERKDIENSTGEMIST klik op deze link.

GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN
Actie Kerkbalans 2022 komt eraan
In januari doet onze gemeente mee aan de Actie Kerkbalans 2022. Tijdens deze actieperiode zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2022 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Want ook in de toekomst willen we als kerk van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken.
Uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben.

Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen bestaan. Vandaar dat we onze gemeenteleden ieder jaar om een bijdrage vragen.

Tussen 15 en 29 januari ontvangt u daarom een brief of e-mail met het verzoek om bij te dragen.
We hopen dat we weer op u mogen rekenen! Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst

Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat.
Op naar de kerk van morgen!

NIEUWE BLOGS EN POËZIE
Er zijn weer diverse nieuwe blogs van Marijke geplaatst en ook is er een nieuwe bijdrage van Kees Hermis.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Mevr. M. van Liere - Nieuwland donderdag Mevr. T.P. Roskam - van Holst
Mevr. J. Langendoen vrijdag Dhr. J. Haeck
Mevr. B. Klaij Mevr. M. den Otter - van den Brink
maandag Dhr. D. Timmers Dhr. A.M. Louis
Mevr. H.J. Mooldijk zaterdag Mevr. N.C. van Beelen - Walop
dinsdag Dhr. J.M. Kwak Mevr. C.J. Gelderblom - Zaaijer
Dhr. J.A. Herlaar Mevr. L. Hamstra
Dhr. A.J. Hasselaar Mevr. A.M. Maassen - Jenczmyk
woensdag Mevr. J. Willmes - Reitsma
Mevr. M. Has - Birkhoff
Mevr. J. Beukema - van Toledo
Dhr. L.W. Vellinga
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

***************************************************************************
DIRECT NAAR: