EXTRA PGO Nieuwsbrief - KERST 2021

Informatie t.a.v. de kerkdiensten rond Kerstmis '21

Inmiddels is er duidelijkheid over de ruimte die we als kerk, met inachtneming van de maatregelen, voor de komende feestdagen hebben.

MIDDAGOPENSTELLING
Tot en met vrijdag 24 december is de kerk ’s middags open van 13u-17u, om even binnen te lopen, een kaarsje aan te steken en moed op te doen. Ook is de kerststal te bewonderen en kunt u een kraamcadeautje achterlaten voor de Moeders van Oostvoorne en de voedselbank.

KERSTAVOND 24 DECEMBER
De kerktuin is feestelijk verlicht en versierd. U kunt een kerstwens opschrijven en in de boom hangen. Ook is er voor iedere voorbijganger een kaars om mee te nemen.
Vanaf 19u worden er op het orgel kerstliederen ten gehore gebracht door de geopende kerkdeuren. U kunt niet naar binnen, maar hier buiten van genieten.
Om 21u kunt u online naar een tevoren opgenomen kerstnachtdienst kijken, waaraan meewerken: ds. Helene Perfors, ds. Marijke van Selm, Else Mulder, Ron van Halen, Barend van Zijll en leden van de cantorij o.l.v Elly Bakker.

KERSTMORGEN 25 DECEMBER
Om 10 uur is er een feestelijke kerkdienst.
Er is een dopeling. Deze dienst is toegankelijk voor maximaal 50 bezoekers, u dient zich tevoren aan te melden.
De kinderen krijgen tijdens de dienst het van tevoren opgenomen kinderkerstfilmpje thuisgestuurd – een heuse kerstpremière!
Na de dienst is dit filmpje voor iedereen online te bekijken.

LET OPAANMELDEN VOOR DEZE DIENST IS NOODZAKELIJK!
Mail naar Jan de Rijke via: aanmelden@kerkoostvoorne.nl

TWEEDE KERSTDAG 26 DECEMBER
Vanaf 10u is de kerk open voor een zogenaamde ‘doorloopdienst’.
In deze dienst verwerken we de ‘restjes’ die nog over zijn van de voorgaande dagen. We lezen teksten en gedichten, zingen liederen en zijn af en toe stil voor een gebed.
U kunt in deze dienst een poosje aanwezig zijn, uw kraamcadeaus achterlaten bij de kerststal en dan via de consistorie doorlopen naar de tuin, waar koffie, thee en warme chocolademelk gepresenteerd wordt.
Voor deze dienst kunt u van tevoren of tijdens de dienst uw liedkeuze opgeven, als u de dienst online volgt dan kunt u uw keuze doorgeven via de app: 0641664516.

Let op: het is de bedoeling dat u in deze dienst ook echt ‘doorloopt’, dus maximaal een kwartier aanwezig bent.

Over de diensten voor de weken hierna informeren we u op een later tijdstip.

DOOP
Op 94-jarige leeftijd heeft mw. Willemijntje Maria Dogterom - de Gruijter de wens te kennen gegeven dat zij gedoopt wil worden.
In de afgelopen maanden hebben we elkaar geregeld gesproken en toegeleefd naar dit bijzondere moment.
Namens een verheugde kerkenraad mag ik u melden dat mw. Dogterom op kerstmorgen de doop zal ontvangen.
Een grote dag, voor mevrouw Dogterom, haar familie én voor onze gemeente.
Een dag om zegeningen te tellen!
Ds. Marijke van Selm

OPNAME ORGELCONCERT BELUISTEREN
Op zondag 19 december is er een online orgelconcert geweest met Jolanda Zwoferink op het orgel. De opname is te beluisteren via KERKDIENSTGEMIST zie de link op onze site.

REGULIERE WEEK-/NIEUWSBRIEF
Zoals de aanhef van deze nieuwsbrief al aangeeft is dit een Extra Nieuwsbrief.
Vrijdag 24 december volgt de reguliere (week) nieuwsbrief met daarin aanvullende informatie.

***************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken

Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer