PGO Nieuwsbrief 2021 - 19 november

DIENSTEN MET MAX. 50 BEZOEKERS
Zoals 2 weken geleden al kenbaar gemaakt hebben we de kerkdiensten weer afgeschaald naar max. 50 bezoekers.
Om een QR-toegangscode wordt niet gevraagd!

AANGESCHERPTE MAATREGELEN
De recente, corona gerelateerde aanscherpingen hebben geleid tot een aantal tijdelijke wijzigingen in het PGO-beleid.
Naast de aanpassing van de kerkdiensten (zie hierboven) betreft het de volgende zaken:
  • Tot nader order is er geen koffiedrinken na de dienst
  • Inloopochtend is tijdelijk opgeschort
  • Geen weeksluiting in de Leemgaarde totdat de Catherina stichting deze en andere activiteiten weer vrijgeeft.
We hopen dat over drie weken een en ander weer opgestart kan worden, maar dat is op dit moment nog onzeker.
Jan de Rijke (vz kerkenraad)

DIENST ZONDAG 21 NOVEMBER
Dienst met maximaal 50 bezoekers.
Voorgangers is ds. Harry Doornbos
Organist: Jan Hendrik v.d. Kamp

Voor het online volgen van de dienst:
Ga naar onze site kerkoostvoorne.nl en ga naar kerkdienst meevieren of terugkijken

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mw. Magda Briggeman-Kroonen, Schoutweg 19

COLLECTES - Zondag 21 november
Collecte Kerk in Actie Werelddiaconaat. Kerken geven kinderen een toekomst.
In Moldavië worden veel kinderen aan hun lot overgelaten. Hun ouders zijn naar het buitenland vertrokken of zoeken troost in alcohol. Kinderen lopen het risico om uitgebuit te worden in bijvoorbeeld de seksindustrie. De kerken en Youth for Christ vangen hen op en zorgen voor huiswerkbegeleiding en een maaltijd. Veel kinderen ontdekken hier voor het eerst hoe je op een liefdevolle manier met elkaar om kunt gaan: een ervaring die ze de rest van hun leven meenemen.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor diaconie en kerk. U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DIENST VOLGENDE WEEK ZONDAG 28 NOVEMBER
Dienst van schrift & tafel
Voorganger ds. Marijke van Selm

LEEF TOE NAAR KERST MET DE GRATIS ADVENTSKALENDER!
Zondag 28 november a.s. is de eerste adventszondag. Wilt u bewust toeleven naar Kerst?
Ook dit jaar biedt Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die uitdaagt om hoopvol toe te leven naar Kerst, en elke dag iets te ontdekken van wat de Bijbel te vertellen heeft over het leven in Gods licht.

In de kalender 'In een ander licht' staat het laatste boek uit de Bijbel centraal, de Openbaring van Johannes. Dit is een forse uitdaging.
Het is immers geen eenvoudig boek. Het staat vol rampen en mysterieuze visioenen.
Maar het bijbelboek is de moeite meer dan waard. Het wil de christenen van toen - en nu - bemoedigen en aansporen om in adventstijd te leven.
De Petrus-adventskalender biedt dit jaar overdenkingen, gebeden, liederen en gespreksvragen bij het bijbelboek Openbaring.
Klik HIER om het inkijkexemplaar te downloaden.

U kunt nu een gratis exemplaar van de adventskalender 2021 aanvragen via: https://petrus.protestantsekerk.nl/adventskalender
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Mevr. M. Schröder-
maandag Mevr. C.P. Doornbos - Baaima
Dhr. G.J.N. Juch
dinsdag Dhr. J.B. Bosma
Dhr. E. Noordermeer
Mevr. R. Ivan
Mevr. H.M.J. Timmers
donderdag Dhr. B.J. Hamer
Dhr. E.G. Mulder
vrijdag Mevr. M. Biesbroek - Swaneveld
Mevr. A.J. van Reek - Mol
Mevr. I. Bongers
Joost Veth
Fedde van Dorsser
zaterdag Dhr. W.G. Krispijn
Mevr. A.H.D. van Marion - de Graaf
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

CONCERT ZATERDAG 27 NOVEMBER IN DE DORPSKERK
Trio ‘Piu Corde’ – bestaande uit Pianoforte, Viool en Cello – verzorgt op zaterdag 27 november a.s. in onze Dorpskerk een tweetal optredens;
Om 14.00 uur en om 15.30 uur.
Elk concert duurt ca. 45 minuten.
De toegang is gratis.
LET OP!: elke bezoeker wordt gevraagd een geldige QR code te tonen als corona toegangsbewijs.

Het trio bestaat uit uitvoerenden die hun conservatiumopleidingen hebben voltooid.
Liene Madern uit Brielle heeft al enkele succesvolle optredens in de Catharijnekerk in Brielle achter de rug,
Het klassieke programma dat ten gehore zal worden gebracht is nog niet bekend.
Het kerkgebouw is een half uur tevoren open.
Zeer de moeite waard!
Hans Hoedemaker.

***************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken