PGO Nieuwsbrief 2021 - 12 november

DIENSTEN MET MAX. 50 BEZOEKERS
Zoals vorige week al gemeld aan u hebben we de diensten weer afgeschaald naar max. 50 bezoekers.
Om een QR-toegangscode wordt niet gevraagd!

Ga hiervoor naar onze site kerkoostvoorne.nl en ga naar kerkdienst meevieren of terugkijken

DIENST ZONDAG 14 NOVEMBER - Najaarszendingsdienst
Dienst met maximaal 50 bezoekers.
Voorgangers is ds. Marijke van Selm.
Organist: Aart Bergwerff
Er is kinderkerk.

KINDERKERK
Zoals hierboven bij de dienst van zondag 14 november al vermeld wordt is er weer kinderkerk.
Daarnaast willen we nogmaals onder de aandacht brengen dat we tegenwoordig niet elke week, maar om de week kinderkerk hebben. Voor alle (groot)ouders die weleens in de kerk komen met hun kinderen is er een kinderkerk-app waarin altijd de recente info gegeven wordt. Als u daarin wilt, meldt u dat dan even bij de dominee? Ook als u op een zondag met kinderen naar de kerk komt als er geen kinderkerk gepland staat: meldt u even aan, dan creëren we een oplossing. Want creatief zijn is onze lust en ons leven.
De leiding van de kinderkerk.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. Ati Heijndijjk-Mackloet, Kruisbooglaan 90

COLLECTES - Zondag 14 november - Collecte Kerk in Actie, zending in Guatemala.
Veel vrouwen in Guatemala hebben dagelijks te maken met discriminatie en huiselijk geweld. Een vrouwencentrum voor pastorale studies waar Kerk in Actie mee samenwerkt, vindt dat dit moet stoppen en strijdt voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het centrum biedt vrouwen een theologische opleiding waarna ze actief kunnen worden in kerk of samenleving. Dit geeft hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het centrum helpt de vrouwen ook als ze juridische of medische hulp nodig hebben na huiselijk geweld. Met deze collecte helpen we mee aan een betere toekomst voor vrouwen in Guatemala.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de diaconie en de kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DIENST VOLGENDE WEEK
Zondag 21 november
Voorganger ds. Harry Doornbos

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Na de dienst is het weer mogelijk om koffie en/of thee te drinken met elkaar.

MARIJKE’S BLOG
Er zijn weer een paar nieuwe blogs van Marijke geplaatst!
Gaan naar onze site en kies voor: Marijke’s blog

LEEF TOE NAAR KERST MET DE GRATIS ADVENTSKALENDER!
Zondag 28 november a.s. is de eerste adventszondag. Wilt u bewust toeleven naar Kerst?
Ook dit jaar biedt Petrus voor de adventsperiode een dagelijkse kalender aan, die uitdaagt om hoopvol toe te leven naar Kerst, en elke dag iets te ontdekken van wat de Bijbel te vertellen heeft over het leven in Gods licht.

In de kalender 'In een ander licht' staat het laatste boek uit de Bijbel centraal, de Openbaring van Johannes. Dit is een forse uitdaging.
Het is immers geen eenvoudig boek. Het staat vol rampen en mysterieuze visioenen.
Maar het bijbelboek is de moeite meer dan waard. Het wil de christenen van toen - en nu - bemoedigen en aansporen om in adventstijd te leven.
De Petrus-adventskalender biedt dit jaar overdenkingen, gebeden, liederen en gespreksvragen bij het bijbelboek Openbaring.
Klik HIER om het inkijkexemplaar te downloaden.

U kunt nu een gratis exemplaar van de adventskalender 2021 aanvragen via: https://petrus.protestantsekerk.nl/adventskalender
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

JARIG DE KOMENDE WEEK:
maandag Mevr. K. van der Woerdt - van Luipen donderdag Mevr. E.C. Herrewijnen - Jansen
dinsdag Mevr. P.N. Speksnijder - Brouwer de Koning vrijdag Mevr. B. Otten - Kuin
Mevr. B.M. Rehorst - Assenberg van Eijsden Mevr. K.H. Borremans - Langstraat
Dhr. J.A. de Vries Mevr. L. Otter - van Netten
Dhr. D. van Geest Dhr. E.R.H. van den Thoorn
Mevr. H.A. Boekee - van der Velde Sophie Eggink
Mevr. H. Klok - Dijk zaterdag Mevr. E.B. van Driel - Luijendijk
Dhr. S.A. Witter Mevr. S. van den Ende
woensdag Mevr. A.B. Worst - de Groot
Mevr. A. van Geest - van den Berg
Dhr. F.J.I. Molendijk
Juliette Hasselaar
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

CONCERT ZATERDAG 27 NOVEMBER IN DE DORPSKERK
Trio ‘Piu Corde’ – bestaande uit Pianoforte, Viool en Cello – verzorgt op zaterdag 27 november a.s. in onze Dorpskerk een tweetal optredens;
Om 14.00 uur en om 15.30 uur.
Elk concert duurt ca. 45 minuten.
De toegang is gratis.
LET OP!: elke bezoeker wordt gevraagd een geldige QR code te tonen als corona toegangsbewijs.

Het trio bestaat uit uitvoerenden die hun conservatiumopleidingen hebben voltooid.
Liene Madern uit Brielle heeft al enkele succesvolle optredens in de Catharijnekerk in Brielle achter de rug,
Het klassieke programma dat ten gehore zal worden gebracht is nog niet bekend.
Het kerkgebouw is een half uur tevoren open.
Zeer de moeite waard!
Hans Hoedemaker.

***************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken