PGO Nieuwsbrief 2021 - BELANGRIJK NIEUWS - 5 november

BELANGRIJK NIEUWS

DE KERKDIENSTEN WEER BEPERKT TOEGANKELIJK (MAX. 50 BEZOEKERS)

NIEUWE MAATREGELEN!
Na de persconferentie van afgelopen week heeft de PKN nieuwe adviezen doen uitgaan naar de plaatselijke gemeentes. Aangeraden wordt om tijdens de kerkdiensten zo weinig mogelijk te verplaatsen en bij verplaatsing mondkapjes te dragen.
Voorts wordt de anderhalve meter afstand weer dringend geadviseerd.
Er wordt niet om een corona toegangspas (QR-code) gevraagd!
Zoals steeds, volgen we als kerkenraad deze adviezen op. Dat betekent voor nu dat we weer teruggaan naar een maximumaantal van 50 bezoekers in de diensten, aangevuld met dienstdoende personen.
Laten we goede moed houden!

DIENST ZONDAG 7 NOVEMBER – GEDACHTENISDIENST (ÉÉNMALIG) AANMELDEN SVP!
Voor de gedachtenisdienst van aanstaande zondag betekenen deze nieuwe richtlijnen dat de dienst doorgang kan hebben zoals voorgenomen. Alle nabestaanden die van plan waren te komen, kunnen er gewoon zijn. Graag nodigen we ook u als gemeente uit om aanwezig te zijn en de kerk op deze dag rondom hen te vullen met zoveel mensen als toegestaan.
Let op: hiervoor vragen we u éénmalig u aan te melden bij Liesbeth van Wijnen, 0629184474 of via het mailadres van het Pastoraat: pastoraalteam@kerkoostvoorne.nl
Wie niet aanwezig kan zijn, nodigen we van harte uit de dienst online te volgen en zo samen, ondanks alles, deze bijzondere dienst te beleven.
Ga hiervoor naar onze site kerkoostvoorne.nl en ga naar kerkdienst meevieren of terugkijken

Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen met m.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker
Aanvang dienst: 10:00 uur

GEEN KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST!
Na de dienst is dit keer GEEN mogelijkheid om koffie en/of thee te drinken met elkaar.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. Maren Schröder, Kranenhoutlaan 2 D

COLLECTES - Zondag 7 november
Collecte Protestantse Kerk. Omzien naar elkaar. Een luisterend oor, een vriendelijk woord, een arm om de schouder. Oog hebben voor mensen binnen en buiten de kerk is een belangrijk onderdeel van gemeente zijn. De Protestantse Kerk in Nederland stimuleert gemeenten in hun pastorale taak, onder andere door het steunen van gedachtenismomenten waarbij de kerk ruimte biedt aan alle dorpsbewoners die in het afgelopen jaar te maken hebben gehad met verlies en rouw. De kerk als vindplaats van geloof, hoop en liefde ten voeten uit.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de kerk en het pastoraat.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KINDERKERK
We willen nogmaals onder de aandacht brengen dat we tegenwoordig niet elke week, maar om de week kinderkerk hebben. De eerstvolgende keer is zondag 14 november. Op zondag 7 november is er dus geen kinderkerk. Voor alle (groot)ouders die weleens in de kerk komen met hun kinderen is er een kinderkerkapp waarin altijd de recente info gegeven wordt. Als u daarin wilt, meldt u dat dan even bij de dominee? Ook als u op een zondag met kinderen naar de kerk komt als er geen kinderkerk gepland staat: meldt u even aan, dan creëren we een oplossing. Want creatief zijn is onze lust en ons leven.
De leiding van de kinderkerk.

DIENST VOLGENDE WEEK
Zondag 14 november najaarszendingsdienst
Voorganger ds. Marijke van Selm
(Let op: maximaal 50 bezoekers)

JARIG DE KOMENDE WEEK:
zondag Dhr. E. van der Zwaal
Sanne Verdoorn
maandag Dhr. C.R. van Noordt
Dhr. H.C. Warbout
dinsdag Dhr. J. Poldervaart
Dhr. P.J. Assenberg
Dhr. R.M.A. Wolswijk
woensdag Mevr. P.H.L.M. de Ridder - Verhoeven
Mevr. J. Riedijk - Loijenga
Mevr. F. Warmenhoven - Versnel
vrijdag Dhr. K. Olijve
Dhr. T.P. Barendregt
ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

ER IS EEN NIEUW BLOG!: Marijke's blog

DELTA INSPIRATIEDAG - ZATERDAG 27 NOVEMBER

Geef u op voor de Delta Inspiratiedag!

Het programma voor de Delta Inspiratiedag op 27 november 2021 in Middelharnis is rond, de laatste puntjes zijn op de i gezet.
Locatie voor deze inspiratiedag voor ambtsdragers, taakdragers, vrijwilligers en andere belangstellenden is het Prins Maurits College aan de Koningin Julianaweg 57, 3241 XB in Middelharnis.

Hoofdthema van de dag is ‘Toekomstgericht kerk-zijn’. De grondtoon hierbij sluit aan bij het jaarthema en de visienota van de Protestantse Kerk ‘Van U is de toekomst’. Het thema is uitgewerkt in vijf subthema’s die door verschillende leden van gemeenten uit de classis, medewerkers van de Dienstenorganisatie en andere deskundigen en betrokkenen bij de classis worden aangeboden.

De vijf onderwerpen die uitgebreid aan bod komen zijn:

A - Samen lichter kerk-zijn
B - Jonge generaties voorop
C - Naar buiten gericht
D - GroeneKerken beweging
E - Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking – Delta voor Indonesië

Voor meer informatie Klik hier om naar de PGO website te gaan
Of kijk op de website van de Classis Delta: www.gelovenindedelta.nl

Opgeven voor de Delta Inspiratiedag en voor busvervoer kan tot maandag 22 november via www.gelovenindedelta.nl.
Geef u dus snel op, want vol is vol.

********************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO