PGO Nieuwsbrief 2021 - 2 oktober

KERKDIENSTEN VRIJ TOEGANKELIJK
(MAX. 85 BEZOEKERS)

Sinds zaterdag 25 september zijn de kerkdiensten vrij toegankelijk en hoeft de 1,5 meter regel niet meer te worden gehandhaafd.

Er wordt niet om een corona toegangspas (QR-code) gevraagd!
Wel houden we rekening met iets meer ruimte onderling zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar kan blijven.
De stoelopstelling is daarop aangepast en de gastheer / gastvrouw van de desbetreffende zondag kan daarbij een adviserende rol vervullen.

Houd rekening met elkaar!

LET OP: heeft u corona 'achtige' klachten blijf dan thuis! (...maar dat spreekt inmiddels als vanzelf)

LET OP!
AANVANGSTIJD KERKDIENSTEN M.I.V. 3 OKTOBER WEER OM 10 UUR

ZONDAG 3 OKTOBER
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Organist: Jolanda Zwoferink
LET OP: Aanvang is 10:00 uur

ONLINE de dienst volgen? ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Dhr. Arnoud de Zoete, Valkenlaan 6

COLLECTES
Zondag 3 oktober 2021. Protestantse Kerk. Kerk & Israël.
Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het volk Israël deel van de eigen identiteit. Daarom bezinnen we ons op de Joodse wortels van het christelijke geloof, trekken we lessen uit de jood-christelijke traditie en bestrijden we antisemitisme. Kernwoorden in de relatie tussen Israël en de kerk zijn gesprek en ontmoeting, zowel binnen de gemeenten als naar buiten toe. De Protestantse Kerk geeft hier vorm aan door onder andere te investeren in de relatie met de Joodse gemeenschap, bijvoorbeeld met gezamenlijke projecten.
Er verblijven zo’n 30.000 asielzoekers in Israël, voornamelijk uit Afrika. Na een barre tocht met veel ontberingen hebben ze het land via de Sinaï-woestijn bereikt. Ze leven onder slechte omstandigheden en hebben weinig kans op een veilige toekomst. Assaf is een Israëlische organisatie die deze vluchtelingen helpt. Ze geeft hun medische hulp, praktische begeleiding en psychosociale steun. De organisatie wordt gesteund door de Protestantse Kerk en het Centraal Joods Overleg.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de diaconie en kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Na de dienst is er weer mogelijkheid om koffie of thee te drinken met elkaar na de dienst.
Daarbij wel het verzoek om dit liefst zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of bij slecht weer in de kerkzaal.

ZONDAG 10 OKTOBER
Dienst waarin afscheid genomen wordt van de 'vertrekkende' ambtsdragers en de nieuwe ambtsdragers bevestigd worden.
Daarnaast worden de ambtsdragers-'plus' in deze dienst aan de gemeente voorgesteld.
Voorganger is ds. Marijke van Selm

INLOOP GAAT WEER VAN START!
Woensdag 13 oktober a.s. start de inloop weer in de Consistorie van de kerk van 10.00 tot 11.30 uur.
Helaas zijn enkele vrijwilligers gestopt waardoor we nog mensen zoeken die willen helpen met koffie en thee schenken.
U bent van harte welkom!
Wilma de Koning en Liesbeth van Wijnen

JARIG DE KOMENDE WEEK:

zondag Dhr. J. Padmos
Dhr. P.J. Doorduin
maandag Mevr. M.C. Graaff
Dhr. M.C. Noordermeer
woensdag Mevr. A. Oudenes
vrijdag Mevr. M. Hamer - Klootwijk
Mevr. P.H. Smoor
Dhr. J.C. Oerlemans
Mevr. B.L.E. Flipse
zaterdag Dhr. A.J. de Zoete
Dhr. G. Stroeve
Mevr. J.C. den Hond
Dhr. P.A.C. Teunissen
Dhr. C.H.R. Blinker

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

********************************************************************************
DIRECT NAAR:
Website PGO

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk - Dienst van Schrift & Tafel
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10:00 uur

Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken