PGO Nieuwsbrief 2021 - 10 september

Organist: Aart Bergwerff
Blokfluit: Elly Bakker
Zanggroep: een delegatie van de cantorij o.l.v. Elly Bakker

ONLINE de dienst volgen? ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

AANMELDEN NIET NODIG
De 1,5 meter afstandsregel blijft natuurlijk nog wel gelden. Dus de stoelindeling blijft zoals hij was. Voorlopig wordt er ook nog geen collectezak doorgeven.

U bent van harte welkom als u:
- geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
- de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: dhr. en mw. v.d. Marel, Heveringseweg 15

COLLECTES
Zondag 12 september 2021: Missionair werk.
Jong en oud ontdekken de kliederkerk. De kliederkerk is inmiddels een begrip. Op ruim 200 plekken wordt regelmatig 'gekliederd': op een creatieve manier Bijbelverhalen ontdekken, samen vieren en samen eten. Jong en oud, zoeker en kerkganger trekken hierbij samen op en leren van en met elkaar. Gezinnen met jonge kinderen komen dankzij kliederkerk (weer) in aanraking met de Bijbel en de kerk. De Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt de kliederkerken zodat zij kunnen groeien als plekken van geloof, hoop en liefde.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de diaconie en kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Ook a.s. zondag is er weer de mogelijkheid om na de dienst koffie of thee met elkaar te drinken en bij te praten.
Vriendelijk verzoek om dit zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of in de kerkzaal en daarbij voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

STARTWEEKEND
We zien uit naar een feestelijk startweekend, volgende week op 18 en 19 september.
Alle reden tot dankbaarheid nu we dat weer, zij het bescheiden, met elkaar kunnen beleven tijdens kinder- en tieneractiviteiten, de maaltijd en de dienst op zondagmorgen. Alles in het teken van het jaarthema: van U is de toekomst.
Wat u moet weten over de dienst: er is een kleine zanggroep. We zingen ook zelf, als gemeente. En we hebben een bijzondere gast uit Zuid-Afrika, die óók enkele liederen zal zingen. Zijn naam is Charel du Toit, en hij is als Masterstudent Theologie een jaar in Nederland. In het kader van sfeer proeven gaan alle internationale studenten een weekend ergens logeren. Helaas had onze andere genodigde, Moses Iliya Ogidis uit Nigeria, problemen met zijn visa waardoor hij te laat uit de verplichte quarantaine is om nog naar Oostvoorne te komen. Zo sijpelt corona nog altijd door alles heen…..
Zo is het ook met het aantal bezoekers in de kerkdiensten, dat nog beperkt is tot 60. U heeft gemerkt dat ik u niet meer actief aanmoedig om gasten uit te nodigen voor de startzondag. Dat is vanwege die reden. Uiteraard neemt u degenen die al genodigd zijn, van harte mee. Maar de echte ‘kerkproeverij’ waarvoor we allemaal iemand mee mogen nemen, stellen we uit tot het moment dat we geen beperkingen meer hebben. U begrijpt dat natuurlijk.

De kinderen.
Last but nog least: de kinderen maken de toekomst van de Heer heel concreet in het startweekend.
Na afloop van de dienst op 19 september zal er een veiling gehouden worden waarop u hun unieke kunstwerken kunt aanschaffen.
Mis het niet – want dit doen we maar één keer!

We kijken ernaar uit om elkaar te zien!
Ds. Marijke van Selm

ZONDAG 19 SEPTEMBER - STARTZONDAG
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen

KERK OPEN ELKE ZATERDAG TOT EIND SEPTEMBER
Op zaterdagen is de kerk geopend van 11:00 tot 15:00 uur.

U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

HOUD ELKAAR VAST!
KERK-ZIJN IN VERBONDENHEID.

Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid met God én met elkaar. In coronatijd is juist dat samen kerk-zijn onder druk komen te staan. Gelukkig zijn we in de kerk op talloze creatieve manieren naar elkaar om blijven zien. Toch blijft het soms moeilijk je in een tijd van deels dichte kerkdeuren echt met elkaar verbonden te weten.

Inmiddels zijn en komen er meer versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verlangen veel mensen ernaar elkaar op zondag weer te ontmoeten en sámen te zingen, te luisteren naar Gods Woord, de sacramenten te vieren. Tegelijk hebben we in de afgelopen maanden ontdekt dat er meer manieren zijn om kerk-zijn samen te beleven. Dat houden we vast.

De komende tijd wordt een tijd van weer opbouwen. Opnieuw een roerige periode. Laten we hierin bovenal elkaar vasthouden! Daar heeft de kerk uw hulp bij nodig. De coronacrisis vraagt nog steeds veel van kerken, ook financieel gezien. Inkomsten nemen af en tegelijk zorgen creatieve vormen van kerk-zijn juist voor extra kosten, die ook onze kerk zonder aarzelen voor haar rekening heeft genomen en nog steeds neemt.

We hopen van harte dat u (extra) wilt geven voor uw gemeente. Want elkaar vasthouden, dat kan alleen samen. Helpt u mee? Maak uw bijdrage over naar NL11INGB 0000 178690, ten name van Protestantse Gemeente Oostvoorne onder vermelding van Extra Actie Kerkbalans. Alvast veel dank!

Geef voor verbondenheid met elkaar, steun uw kerk!
Samen houden we elkaar vast in én na coronatijd.

Peter Eggink

Dhr. M.J. Trommel
Mevr. E.A. de Lange - Wijntjes
Dhr. N.A. van Driel

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

KLIK HIER VOOR HET NIEUWSTE BLOG van ds. Marijke

********************************************************************************
DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne