PGO Nieuwsbrief 2021 - 3 september

DIENST ZONDAG 5 SEPTEMBER
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen

ONLINE de dienst volgen? ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

AANMELDEN NIET NODIG
De 1,5 meter afstandsregel blijft natuurlijk nog wel gelden. Dus de stoelindeling blijft zoals hij was. Voorlopig wordt er ook nog geen collectezak doorgeven.

U bent van harte welkom als u:
- geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
- de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. S.C. Valkenier – Douma, Abelenlaan 8

COLLECTES
Zondag 5 september is de collecte bestemd voor het Avondmaalsproject de Old Tafo.
Jan en Simone Varekamp vertellen in de dienst over het mooie project, de Rockanje school in Ghana.
Achter in de kerk staat een aparte collecte schaal voor dit doel.
Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de kerk en het pastoraat.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Ook a.s. zondag is er weer de mogelijkheid om na de dienst koffie of thee met elkaar te drinken en bij te praten.
Vriendelijk verzoek om dit zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of in de kerkzaal en daarbij voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

OPEN MONUMENTENDAG - DORPSKERK OOSTVOORNE OPEN
Datum: zaterdag 11 september
De kerk is op die dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur

Bezichtiging kerkgebouw met regelmatig bespeling van het Bätz-Friedrichsorgel door Jolanda Zwoferink, Ron van Halen en Henco de Berg.

ZONDAG 12 SEPTEMBER
Voorganger is ds. Piet Schelling uit Monster
Organist: Aart Bergwerff

KERK OPEN ELKE ZATERDAG TOT EIND SEPTEMBER
Op zaterdagen is de kerk geopend van 11:00 tot 15:00 uur.

U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

GEZAMENLIJKE MAALTIJD IN STARTWEEKEND: ZATERDAG 18 SEPTEMBER OM 18.00 UUR
U kunt zich tot en met 12 september opgeven voor de gezamenlijke maaltijd op 18 september in de kerktuin. Daarvoor ligt op zondag 5 en 12 september een intekenlijst in de consistorie, waarop U kunt aangeven met hoeveel personen u komt, uw dieetwensen en of u eventueel vervoer nodig heeft. U kunt zich ook opgeven per e-mail diaconie@kerkoostvoorne.nl (naam, aantal personen, telefoonnummer, dieetwensen). De maaltijd is gratis. We kijken uit naar uw komst!

HOUD ELKAAR VAST!
KERK-ZIJN IN VERBONDENHEID.

Kerk-zijn, dat doen we samen. In verbondenheid met God én met elkaar. In coronatijd is juist dat samen kerk-zijn onder druk komen te staan. Gelukkig zijn we in de kerk op talloze creatieve manieren naar elkaar om blijven zien. Toch blijft het soms moeilijk je in een tijd van deels dichte kerkdeuren echt met elkaar verbonden te weten.

Inmiddels zijn en komen er meer versoepelingen in de coronamaatregelen. Wat verlangen veel mensen ernaar elkaar op zondag weer te ontmoeten en sámen te zingen, te luisteren naar Gods Woord, de sacramenten te vieren. Tegelijk hebben we in de afgelopen maanden ontdekt dat er meer manieren zijn om kerk-zijn samen te beleven. Dat houden we vast.

De komende tijd wordt een tijd van weer opbouwen. Opnieuw een roerige periode. Laten we hierin bovenal elkaar vasthouden! Daar heeft de kerk uw hulp bij nodig. De coronacrisis vraagt nog steeds veel van kerken, ook financieel gezien. Inkomsten nemen af en tegelijk zorgen creatieve vormen van kerk-zijn juist voor extra kosten, die ook onze kerk zonder aarzelen voor haar rekening heeft genomen en nog steeds neemt.

We hopen van harte dat u (extra) wilt geven voor uw gemeente. Want elkaar vasthouden, dat kan alleen samen. Helpt u mee? Maak uw bijdrage over naar NL11INGB 0000 178690, ten name van Protestantse Gemeente Oostvoorne onder vermelding van Extra Actie Kerkbalans. Alvast veel dank!

Geef voor verbondenheid met elkaar, steun uw kerk!
Samen houden we elkaar vast in én na coronatijd.

Peter Eggink

Jesse van Driel
zaterdag Mevr. J. Mol - Blokhuis
Dhr. J. Grootveld

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

********************************************************************************
DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken