PGO Nieuwsbrief 2021 - 27 augustus

BELANGRIJKE OPROEP!
HELPEN EN GEHOLPEN WORDEN

De vlucht van ganzen wordt nogal eens aangehaald in managementprogramma’s. Ganzen vliegen namelijk in een perfect gestroomlijnd teamverband.  Eén gans vliegt voorop, daarachter ontwikkelt zich door de vleugelslag van de een na de andere volger een opwaartse kracht waar de hele groep van profiteert. Ondertussen wordt de voorste gans met kreten aangemoedigd. Als hij moe wordt laat hij zich even terugzakken, en nemen anderen de koppositie tijdelijk over.

Ik ben geen manager, en dat zal ik ook nooit worden. Eigenlijk heb ik een hekel aan managementtermen in de kerk. Ik heb er ook een hekel aan als de kerk een organisatie wordt genoemd, of vergeleken wordt ‘met andere organisaties’. We zijn geen organisatie. We zijn kerk, teken van Christus in de wereld. Die vlucht ganzen echter, die vind ik wel aansprekend. Al was het alleen maar omdat ze mij dwingen om naar de hemel te kijken, vanwaar mijn hulp komt. Maar natuurlijk ook omdat ik mij wel herken in het beeld van die voorste gans. Dat ben ik, de voorganger. Van mij mag verwacht worden dat ik voorop vlieg. Daartoe ben ik geroepen, en ik vlieg met liefde.

Maar soms. Soms wil ik even terugzakken om uit te rusten. Soms heb ik kreten van aanmoediging nodig. Soms wil ik omkijken, en gerustgesteld constateren dat achter mij de opwaartse kracht haar werk doet. En dat allemaal. Dat is er momenteel niet. Dat maakt mij verdrietig en onrustig, en mijn fijne kerkenraad, die slinkende groep getrouwen, erbij.

Dat is het verhaal bij bijgaande noodkreet. Help. Zo kunnen we niet vliegen.
Marijke van Selm

DIENST ZONDAG 29 AUGUSTUS
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen

ONLINE de dienst volgen? ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

AANMELDEN NIET NODIG
De 1,5 meter afstandsregel blijft natuurlijk nog wel gelden. Dus de stoelindeling blijft zoals hij was. Voorlopig wordt er ook nog geen collectezak doorgeven.

U bent van harte welkom als u:
- geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
- de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Dhr. en mw. Stolk, Ringmuur 33

COLLECTES
Zondag 29 augustus 2021: Collecte Kerk in Actie. Werelddiaconaat voor Ghana.
Een sterke kerk op een kwetsbare plek. Veel jongeren in het arme noorden van Ghana trekken naar de hoofdstad Accra, in de hoop daar werk te vinden. De meesten van hen komen bedrogen uit. De Ghanese kerk wil het vertrek van jongeren uit het noorden ontmoedigen door hen kansen te bieden in hun eigen dorp. Met steun van Kerk in Actie kunnen ze een praktisch vak leren, zoals kleermaker, kapper of timmerman. Daarnaast leert de kerk volwassenen lezen en schrijven, en leidt ze voorgangers op.
Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de diaconie en de kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de kerk en het pastoraat.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Ook a.s. zondag is er weer de mogelijkheid om na de dienst koffie of thee met elkaar te drinken en bij te praten.
Vriendelijk verzoek om dit zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of in de kerkzaal en daarbij voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

ZONDAG 5 SEPTEMBER - DIENST VAN SCHRIFT & TAFEL
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen

KERK OPEN ELKE ZATERDAG TOT EIND SEPTEMBER
Op zaterdagen is de kerk geopend van 11:00 tot 15:00 uur.

U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

GEZAMENLIJKE MAALTIJD IN STARTWEEKEND:
ZATERDAG 18 SEPTEMBER OM 18.00 UUR

We laten de Corona tijd hopelijk achter ons en maken samen een frisse start voor het nieuwe “kerkjaar“. Jong, oud en eenieder daartussen in, wordt van harte uitgenodigd om onze kerktuin te benutten voor samenzijn en feestelijk eten!

Om de voorbereidingen voor de gezamenlijke maaltijd in goede banen te leiden ligt er tot en met 12 september een intekenlijst in de consistorie, waarop deelname en eventuele dieetwensen kenbaar gemaakt kunnen worden.

U kunt zich ook opgeven per e-mail diaconie@kerkoostvoorne.nl (naam, aantal personen, telefoonnummer, dieetwensen).
De maaltijd is gratis.

OPEN MONUMENTENDAG - DORPSKERK OOSTVOORNE OPEN
Datum: zaterdag 11 september
De kerk is op die dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur

Bezichtiging kerkgebouw met regelmatig bespeling van het Bätz-Friedrichsorgel door Jolanda Zwoferink, Ron van Halen en Henco de Berg.

OP DOORREIS - POËZIE OP ONZE SITE
Kees Hermis leverde eerder al een aantal bijdragen voor in ons kerkblad.
Nu ook op onze site en in deze nieuwsbrief:

OP DOORREIS
Ik ben, jij bent, wij zijn

zo vervoegen we ons bestaan
leven de dagen, de nachten

zoekend betekenis, zin
in wat we doen, verwachten
vervolgen wat eindigt met een begin

ongeacht waarheen of waarvandaan
een ware werkelijkheid of schijn
drijven we op de tijdstroom mee

een aardse reis die eindig is
geen mens heeft er ooit om gevraagd
maar niettegenstaande uitgedaagd

schrijven we geschiedenis
zoals een rivier op weg is naar zee

Kees Hermis

zaterdag Dhr. S. Groen
Mevr. W. de Koning
Sep van Ravens

ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!

********************************************************************************
DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne