PGO Nieuwsbrief 2021 - 9 juli

Organist: Aart Bergwerff
Muzikale Medewerking: aantal zangers van Combo Eljakim
Overstappers: Lucas, Thom, Tes en Roeland
ONLINE de dienst volgen kan ook: ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

AANMELDEN IS NIET MEER NODIG
Conform het advies van de landelijke kerk heeft de kerkenraad besloten gemeentezang in de dienst weer onverkort in te voeren. De mondkapjesplicht vervalt en ook het vooraf aanmelden is niet meer nodig.
Als kerkenraad zijn we blij en dankbaar dat we deze stappen hebben kunnen nemen. De 1,5 meter afstandsregel blijft natuurlijk nog wel gelden. Dus de stoelindeling blijft zoals hij was. Voorlopig wordt er ook nog geen collectezak doorgeven.

U bent van harte welkom als u:
geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
- de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Er is weer de mogelijkheid na de dienst koffie of thee met elkaar te drinken.
Daarbij wel het verzoek om dit zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of in de kerkzaal en daarbij voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. Meijer- vd Blom, Bosweg 8

DE REEP VAN DE WEEK gaat deze week naar Rozemarijn Hofstede

COLLECTES
Zondag 11 juli 2021: Collecte Protestantse Kerk -  Jong Protestant -  JOP.
Kerk als thuisplek voor jongeren. Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen, of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Daarom ontwikkelt Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, materialen voor jeugdwerkers en andere vrijwilligers die eraan bijdragen dat de kerk een plek is waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen en waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

Ook vragen we een bijdrage voor de diaconie en de kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

BERICHTJE  NAMENS HET PASTORAAT

Beste mensen,

Sinds begin juli komen we weer bij u op bezoek. We doen ons best maar kunnen niet op korte termijn met u allemaal afspreken. Belt u gerust als u behoefte heeft aan een bezoekje van één van de pastoraal werkers.
U vindt onze nummers achterin het kerkblad.

Voor de bewoners in de Leemgaarde en Leemerhof en andere belangstellenden:
In tegenstelling tot eerdere berichten kunnen we tijdelijk weer terecht in 'de Lange Dam' zodat het toch mogelijk is de weeksluiting te houden. Binnenkort starten we weer met de wekelijkse bijeenkomsten. U krijgt bericht van ons.
Uiteraard houden we ons aan de regels van het RIVM.

Bloemengroet
Elke week worden de bloemen die tijdens de kerkdienst in de kerk staan, na de dienst, bij iemand gebracht als teken van verbondenheid en medeleven.
Ter bemoediging, omdat iemand ziek is, iets verdrietigs meemaakt of om een andere reden het moeilijk heeft. De bloemengroet kan ook een felicitatie zijn, voor iemand die iets moois of gelukkigs meemaakt; bijvoorbeeld de geboorte van een (klein)kind. Of een groet namens de gemeente.

Omzien naar elkaar, weten dat je met elkaar verbonden bent in goede, maar ook in minder goede tijden.

Helaas weten we niet van iedereen weten wat er speelt. Maar kent u iemand bij wie een bloemengroet welkom is? U kunt dit doorgeven aan Joke Kruik of Liesbeth van Wijnen.

Tijdens de coronatijd stonden er twee bossen bloemen in de kerk. De twee bossen waren bedoeld om een bloemengroet te brengen in een moeilijke, soms eenzame tijd. Nu we u weer mogen bezoeken is er met ingang van a.s. zondag, 11 juli, zoals vanouds, één bos.
Bedankt voor jullie medewerking!
Hartelijke groet,
Liesbeth

ZONDAG 18 JULI - OVERSTAPDIENST
Voorganger is ds. Barbara Broeren

BLOG'S VAN MARIJKE
Onze predikant heeft deze week weer veel blog's geschreven. Heeft u ze al gelezen? kijk even hier:

KERK OPEN
Op zaterdagen is de kerk geopend van 11:00 tot 15:00 uur.

U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken

Collectegeld overmaken?