PGO Nieuwsbrief 2021 - 26 juni

DIENST ZONDAG 20 JUNI
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Ron van Halen
ONLINE de dienst volgen kan ook: ga naar onze site kerkoostvoorne.nl

AANMELDEN IS NIET MEER NDOIG
Conform het advies van de landelijke kerk heeft de kerkenraad besloten gemeentezang in de dienst weer onverkort in te voeren. De mondkapjesplicht vervalt en ook het vooraf aanmelden is niet meer nodig.
Als kerkenraad zijn we blij en dankbaar dat we deze stappen hebben kunnen nemen. De 1,5 meter afstandsregel blijft natuurlijk nog wel gelden. Dus de stoelindeling blijft zoals hij was. Voorlopig wordt er ook nog geen collectezak doorgeven.

U bent van harte welkom als u:
geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
- de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

KOFFIE DRINKEN NA DE DIENST
Er is weer de mogelijkheid na de dienst koffie of thee met elkaar te drinken.
Daarbij wel het verzoek om dit zoveel mogelijk buiten te doen in de tuin van de kerk of in de kerkzaal en daarbij voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan zondag met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
De heer Dick van Dipte, Hoektoren 21 en Huiskamer pension 't Hart Leemgaarde Patrijzenlaan nr. 6

DE REEP VAN DE WEEK gaat deze week naar Jochem van der Woerdt

COLLECTES
Zondag 27 juni is er een dienst van Schrift en Tafel. De collecte is bestemd voor het Avondmaalsproject, de Rockanjeschool in Ghana van de stichting Old Tafo.
Met deze bijdragen ondersteunen we de school met extra voorzieningen zoals o.a. computerlessen, leermiddelen, gezondheidszorg, medicijnen en het geven van warme maaltijden.
De school heeft ook te kampen gehad met COVID-19 dat zorgde voor grote problemen. Met 2200 leerlingen op 2 scholen was/is het een hele puzzel om alles in goede banen te leiden zodat de lessen en voorzieningen door kunnen gaan. Ook een grote inkomstenbron, de Bos en Burchtfair kon dit jaar voor de tweede keer niet doorgaan. Deze inkomsten worden erg gemist. De diaconie hoopt dat u de Rockanjeschool een warm hart toedraagt

Ook vragen we een bijdrage voor de diaconie en de kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

ZONDAG 4 JULI
Voorganger is ds. Marijke van Selm

KERK OPEN
Op zaterdagen is de kerk geopend van 11:00 tot 15:00 uur.

U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne