PGO Nieuwsbrief 2021 - 7 mei

Voor de diensten geldt nog steeds: vooraf aanmelden! ZIE INSTRUCTIE

DIENST ZONDAG 9 MEI
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Muzikale begeleiding: Aart Bergwerff (orgel) en Marnix Steffen (viool)
Zang: Danny en Ingrid Langbroek, Edwin van Leeuwen en ds. Marijke van Selm
De dienst begint om 9:30 uur
Let op: aanmelden is nog steeds noodzakelijk

DIENST MET MAX. 30 BEZOEKERS
Aanmelden noodzakelijk, zie de instructie onderaan deze nieuwsbrief.
ONLINE de dienst volgen: ga naar onze site: kerkoostvoorne.nl of klik hier

COLLECTES - DIACONIECOLLECTE BESTEMD VOOR DE AANSCHAF VAN KAARSEN.
Zondag 9 mei: naast de Paaskaars branden er elke dienst kaarsen in het liturgisch centrum. Ook is er elke dienst gelegenheid om zelf een kaars aan te steken. Van de restanten van de gebruikte kaarsen worden in Rockanje weer nieuwe kaarsen gemaakt. U kunt deze zelfgemaakte kaarsen kopen in de Welkomkerk in Rockanje. De opbrengst van deze verkoop gaat naar Kinderen in de Knel.
Voor de aanschaf van nieuwe kaarsen vragen wij uw bijdrage.

Ook vragen we een bijdrage voor het pastoraat en de kerk.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

EXTRA COLLECTE CORONAHULP IN INDONESIË HEMELVAARTSDAG 13 MEI EN ZONDAG 16 MEI 2021
Kerk in Actie heeft de diaconie gevraagd om een extra collecte te bestemmen voor coronahulp in Indonesië. Hier willen wij graag gehoor aangeven. De diaconie zal ook de opbrengst verdubbelen en een extra gift doen.
Gelukkig lijkt in Nederland het einde van de crisis langzaam maar zeker dichterbij te komen. Steeds meer vaccinaties zorgen hopelijk voor steeds meer vrijheid. Maar waar wij straks opgelucht ademhalen, worden in veel andere landen nog steeds mensen ziek, raken ze hun inkomen kwijt en lijden ze honger. In die landen is er nog lang geen licht aan het eind van de tunnel.
Zo is Indonesië zwaar getroffen door het coronavirus. In West-Sulawesi bijvoorbeeld stegen de besmettingscijfers razendsnel nadat deze regio afgelopen januari door een aardbeving werd getroffen. Overlevenden en hulpverleners werd met klem gevraagd zich aan alle gezondheidsprotocollen te houden, mondmaskers dragen en afstand te bewaren, maar in een noodsituatie is dat ontzettend lastig. Kerk in Actie wil blijven helpen met voedsel, hygiënepakketten, medische zorg, financiële ondersteuning en preventie.
Uw hulp blijft dringend nodig.
U kunt uw bijdrage overmaken naar het bekende nummer van de diaconie onder vermelding van coronahulp Indonesië.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mw. Elma van Geest, Fazantenlaan 36 en naar Mw. C. Willmes-van Bergen, Heveringseweg 3

DE "REEP VAN DE WEEK" gaat naar Oscar Eggink met succeswensen voor zijn examens

DIENST ZONDAG 16 MEI
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Aanmelden: zie de instructie

HEMELVAARTCHALLENGE 2021 - TIENERS BRENGEN “STUKJE HEMEL OP AARDE”
Tieners volgen in deze spannende challenge het voorbeeld van Jezus en brengen stukjes liefde rond bij gemeenteleden. Ze maken er voor iedereen een feestje van. De tieners maken een feestje voor een ander door hoop, liefde, creativiteit of aandacht te geven in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, een liedje, een taart, een recept, bloemen, etc.

Voor de tieners is er een challenge (wedstrijd) aan verbonden. Welke tieners geven zoveel mogelijk liefde en hoop door aan gemeenteleden?

Doet u ook mee? Mogen de tieners u hoop, liefde en aandacht geven?
U hoeft er zelf niets voor te doen. De tieners komen naar u toe. Het enige wat we van u vragen, is een grijs vlaggetje voor uw raam te hangen zodat onze tieners kunnen zien dat u meedoet. Dit vlaggetje brengen we op de dag voor Hemelvaart bij u langs.
Als een tiener u een hoopvolle boodschap heeft gegeven, krijgt u van de tiener een gekleurd vlaggetje. Dit gekleurde vlaggetje hangt u dan voor het raam in plaats van het grijze vlaggetje.

Wanneer?
De challenge start op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en eindigt op zondagavond 16 mei.

Hoe kunt u meedoen?
Geef uw naam, adres en (mobiel) telefoonnummer door aan kerkelijk jeugdwerker Edwin van Leeuwen.
Zijn mailadres is tienerclub@kerkoostvoorne.nl

KERK OPEN
Op zaterdagen is de kerk weer geopend van 11:00 tot 15:00 uur.
U bent van harte welkom om

• Een kaarsje te branden
  • In stilte te zitten
  • Gebed
  • Of gewoon weer even in de kerk te zijn.

AANMELDEN VOOR DE DIENST

e-mail:                aanmelden@kerkoostvoorne.nl
Aanmelden:
Voor de dienst van zondag: uiterlijk zaterdag 17:00 uur

Bij het aanmelden s.v.p. opgeven:
Naam, adres, telefoonnummer en aantal personen + datum van de dienst

BELANGRIJK:
Alleen aanmelden indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 10 dagen geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houd moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne