PGO Nieuwsbrief 2021 - 19 maart
LINK om de nieuwsbrief online te bekijken

ZONDAG 21 MAART – DIENST MET MAX. 30 BEZOEKERS
AANMELDEN IS NOODZAKELIJK: ZIE INSTRUCTIE
Voorganger is ds. Helene Perfors
Orgel: Aart Bergwerff
Zang: delegatie van de cantorij o.l.v. Elly Bakker

DE DIENST ONLINE VOLGEN: klik hier

TOELICHTING BIJ DE LITURGISCHE SCHIKKINGEN.
Het thema van de 40dagentijd 2021 van Kerk in Actie is “Ik ben er voor jou”, geïnspireerd op de zeven werken van barmhartigheid. Er zijn zoveel mensen, ver weg en dichtbij, die wachten op een warm woord, een goede daad, een beetje barmhartigheid.
In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen.

Basisschikking
Elke zondag staat één van de zeven werken van barmhartigheid centraal.
De basisschikking bestaat uit glazen en boomstammetjes, die gezamenlijk een open hart vormen.
Het woord “hart” is terug te vinden in barmhartigheid, het hart dat open staat voor een ander, het hart dat de ander ziet.
“Open” omdat het gaat om de ander, open in de zin van benaderbaar. Het beeld dat de vorm oproept is een horizontaal beeld.
In zeven glazen die elke week gevuld worden met natuurlijke materialen komt het thema van de zondag naar voren.

Uitleg bij de schikking 4e zondag Veertigdagentijd
Vandaag is het thema: “de naakten kleden”.
Ik was naakt en jullie kleedden mij – Mattheüs 25 : 36
Kleding verzamelen en kleding delen is iets wat veel gedaan wordt. Wat je met kleding biedt, is waardigheid en warmte. Voor deze schikking zijn de glazen bekleed met touw. In de glazen staan katoenbollen en allerlei bloesemtakken, die naar elkaar toe vallen, zodat er een soort van “luchtig geweven kleed” ontstaat. Een dik touw accentueert de open hartvorm.

COLLECTES - Zondag 21 maart 2021
40dagentijdcollecte Kerk in Actie. Binnenlands diaconaat.
Ondersteuning diaconaat in arme regio’s.
In Oost-Groningen en Limburg wordt armoede vaak doorgegeven van generatie op generatie. Er is weinig werk en er zijn weinig voorzieningen om kansarme jongeren op te vangen. Juist in deze regio’s zijn de kerken klein en hebben ze niet veel financiële middelen. Hoe kun je dan als diaconie iets doen voor mensen in kwetsbare omstandigheden? Hoe kun je bijvoorbeeld iets betekenen voor kinderen die opgroeien in armoede? Kerk in Actie begeleidt kerken in deze regio’s in hun diaconale taak en ondersteunt hen zo nodig financieel.

Ook vragen wij een bijdrage voor de plaatselijk kerk en het pastoraat.
U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. M.E. (Magda) Briggeman-Kroonen, Schoutweg 19 en naar Mw. M.C. (Riet) Eggink-Baaima, Valkenlaan 11

ZONDAG 28 MAART
Voorganger is ds. Marijke van Selm, aanvang 10:00 uur
Aanmelden noodzakelijk, zie instructie onderaan deze nieuwsbrief.

VASTENACTIE IN DE VEERTIGDAGENTIJD
De Vastenactie van Kerk in Actie helpt jong en oud om stil te staan en aandacht te hebben voor mensen dichtbij en ver weg. De vastenkaart geeft deze week de volgende uitdaging:
De naakten kleden   – voor thuis:
Volwassenen:  Koop deze week geen nieuwe kleding.
Kinderen: Deel iets van je speelgoed met een ander kind.

**************************************************************************

AANMELDEN VOOR DE DIENST
e-mail:                aanmelden@kerkoostvoorne.nl
Aanmelden s.v.p. uiterlijk zaterdag vóór de desbetreffende zondagse kerkdienst tot 16:00 uur