PGO Nieuwsbrief 2021 - 12 maart
LINK om de nieuwsbrief online te bekijken

ZONDAG 14 MAART – DIENST MET MAX. 30 BEZOEKERS
AANMELDEN IS NOODZAKELIJK: ZIE INSTRUCTIE
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Piano: Henk Lip
Zang: Leonie v.d. Berg

TOELICHTING BIJ DE LITURGISCHE SCHIKKINGEN.
Het thema van de 40dagentijd 2021 van Kerk in Actie is “Ik ben er voor jou”, geïnspireerd op de zeven werken van barmhartigheid. Er zijn zoveel mensen, ver weg en dichtbij, die wachten op een warm woord, een goede daad, een beetje barmhartigheid.
In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen.

Basisschikking
Elke zondag staat één van de zeven werken van barmhartigheid centraal.
De basisschikking bestaat uit glazen en boomstammetjes, die gezamenlijk een open hart vormen.
Het woord “hart” is terug te vinden in barmhartigheid, het hart dat open staat voor een ander, het hart dat de ander ziet.
“Open” omdat het gaat om de ander, open in de zin van benaderbaar. Het beeld dat de vorm oproept is een horizontaal beeld.
In zeven glazen die elke week gevuld worden met natuurlijke materialen komt het thema van de zondag naar voren.

Uitleg bij de schikking 4e zondag Veertigdagentijd
Vandaag is het thema: “de hongerige te eten geven”. Ik had honger en jullie gaven mij te eten: Mattheüs 25:35
 In de opsomming van Mattheüs is dit het eerste werk van barmhartigheid. Je kunt je zelfs afvragen of het, meer dan een werk van barmhartigheid, niet een plicht is om te zorgen dat ieder mens voldoende te eten en te drinken heeft. Voedsel is de basis van ons bestaan.
Brood om te leven. Brood om te delen.
In de schikking mogen korenaren dan ook niet ontbreken. En we zien bonen, die zijn ontkiemd. Deze voedzame zaden vormen de verbinding in het open hart.

COLLECTES - Zondag 14 maart 2021
40dagentijdcollecte Kerk in Actie Werelddiaconaat – Indonesië.
Een beter inkomen voor Javaanse boeren. Op het Indonesische eiland Java wonen veel boerengezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Met steun van Kerk in Actie helpt de kerk boeren en boerinnen om een coöperatie op te zetten. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van tussenhandelaren en krijgen ze een hogere prijs voor hun producten. Met het verdiende geld kunnen ze vervolgens weer betere landbouwmaterialen kopen. De kerk leert hen ook hoe je met zo weinig mogelijk chemicaliën en met biogasinstallaties goede landbouw bedrijft.

Ook vragen wij een bijdrage voor de plaatselijk kerk en het pastoraat.
U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mw. W. Wageveld - van der Wagt, Elisabethhof 4 en naar Fam. ter Smitte, Bosweg 23

ZONDAG 21 MAART
Voorganger is ds. Helene Perfors, aanvang 10:00 uur
Aanmelden noodzakelijk, zie instructie onderaan deze nieuwsbrief.

EVEN STILSTAAN – VASTENACTIE IN DE VEERTIGDAGENTIJD – DE VASTENKAART
De Vastenactie van Kerk in Actie helpt jong en oud om stil te staan en aandacht te hebben voor mensen dichtbij en ver weg. De vastenkaart geeft deze week de volgende uitdaging:
De hongerigen eten geven  – voor thuis:
Volwassenen:  Eet een week geen of minder vlees.
Kinderen: Lukt het om een week niet te snoepen?

**************************************************************************

AANMELDEN VOOR DE DIENST
e-mail:                aanmelden@kerkoostvoorne.nl
Aanmelden s.v.p. uiterlijk zaterdag vóór de desbetreffende zondagse kerkdienst tot 15:00 uur