PGO Nieuwsbrief 2021 - 12 februari

ZONDAG  14 FEBRUARI (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Marijke van Selm, aanvang 10:00 uur
Muzikale begeleiding Ron van Halen op het orgel en Lenie de Meij op harp.
Zang: Danny Langbroek, Gerard Eggink en Edwin van Leeuwen.

BIJ DE DIENST VAN ZONDAG 14 FEBRUARI
Op deze zondag, Valentijnsdag, zetten we de liefde centraal. Want dezer dagen moeten we geen gelegenheid voorbij laten gaan om elkaar te laten merken dat we aan elkaar denken en met elkaar verbonden zijn. Daarom draait op deze zondag nog meer dan andere zondagen alles om de liefde.
De kinderen zijn van de partij, via Teams, en gaan dit keer met een heel bijzondere opdracht aan de slag. Maar eerst gaan we soep maken. Gewoon in de kerk.
We hebben maar één lezing, Psalm 133, die over de verbondenheid van het huisgezin gaat. Dat zijn en blijven we immers. Gods huisgezin.
Er is prachtig harpspel van Lenie, ook samen met (haar achterneef!) Ron op het orgel.
En er zingen drie mannen. Het wordt mooi. Kijk je mee?

COLLECTES
Zondag 14 februari Collecte Kerk in Actie Noodhulp Ethiopië.
Noodhulp & rampenpreventie.
Ethiopië wordt geregeld getroffen door extreme droogte en soms juist door overstromingen. Oogsten mislukken dan, vee sterft en waterbronnen drogen op. Samen met de Kerk van Ethiopië helpt Kerk in Actie de meest kwetsbare inwoners met noodhulp. Maar nóg beter is het als noodhulp kan worden voorkomen. Daarom krijgen boeren landbouwtraining en leren ze welke gewassen beter bestand zijn tegen droogte. Vrouwen leren op andere manieren geld verdienen, zodat ze hun gezinnen kunnen blijven voeden als de oogst tegenvalt.

Ook vragen wij een bijdrage voor de plaatselijk diaconie en kerk.
U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Mw. L.L. van Overhagen-de Vries, Donselaer 2 en naar Jolanda Zwoferink.

KERKDIENST ONLINE VOLGEN
Klik HIER om naar de pagina te gaan met de diensten.

ZONDAG  21 FEBRUARI (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Piet Schelling, aanvang 10:00 uur

SERIE ‘HOUD MOED, HEB LIEF’ – DEEL II
Het derde deel van deze 2e serie staat inmiddels ook online.
Helma Gorzeman in woord en beeld.
Houd moed...de serie van gemeenteleden elk hun verhaal over hun leven in corona tijd.
Het gaat over werk, het leven, de kerk. Een kort verhaal, een filmpje en wat foto’s.
Zo hopen we met elkaar te delen hoe we leven en geloven in deze tijd.
Misschien benadert ds. Marijke u persoonlijk voor deze serie, maar denkt u of jij nu: het lijkt me leuk om mee te doen, graag, laat het even weten!
ds. Marijke van Selm
Klik hier de serie "HOUD MOED" te gaan

LEEF TOE NAAR PASEN, THEMA 40 DAGENTIJD 2021: IK BEN ER VOOR JOU
Bestel gratis de veertigdagentijdkalender.

In de Veertigdagentijd leven we, vanaf Aswoensdag 17 februari,  toe naar Pasen.
De Petrus veertigdagentijdkalender 2021 daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen.
Bekijk de kalender als inkijkexemplaar: via deze link.

Gratis aanvragen via deze link.
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

ACTIE KERKBALANS 2021
Geef voor je kerk, dankzij uw bijdrage kan de kerk voortbestaan !!
De afgelopen weken zijn voor de Actie Kerkbalans de brieven bezorgd en de e-mails verstuurd.
Heeft u geen brief of e-mail ontvangen en wilt u ook een toezegging voor een financiële bijdrage doen, laat het mij weten en ik breng alsnog een formulier bij u thuis.
Een geschreven mailtje met alle gegevens is natuurlijk ook welkom op ons e-mailadres ba@kerkoostvoorne.nl
Ik heb begrepen dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe het formulier digitaal ingevuld kan worden.
Welnu, op het moment dat u het mailtje doorstuurt naar ba@kerkoostvoorne.nl kunt u het formulier bewerken en daarna verzenden.
Het formulier is dan weliswaar niet getekend, maar dat is geen probleem.

Wij zien uw toezegging en bijdrage graag tegemoet.
Peter Eggink,
Bijdrage administrateur.
ba@kerkoostvoorne.nl

NB : Als u wilt kan ik de toezeggingsbrief ook bij u ophalen, geen probleem.
        Uiteraard met in achtneming van de corona-voorschriften

************************************************************************

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst uitsluitend volgen of terugkijken via internet.
Zie de link hieronder.

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houdt moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken