PGO Nieuwsbrief 2021 - 5 februari

ZONDAG  7 FEBRUARI (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Marijke van Selm, aanvang 10:00 uur
Muzikale begeleiding en zang: Elly Bakker en Aart v.d. Gronden

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: De heer A.J. Roskam, Obalaan 23
en de heer J. Bisschop, Elisabethhof 75

KERKDIENST ONLINE VOLGEN
Klik HIER om naar de pagina te gaan met de diensten.

ZONDAG 7 FEBRUARI COLLECTEREN WE VOOR HET WERELDDIACONAAT
Bangladesh, beter bestand tegen het water.
Bangladesh is vaak in het nieuws vanwege overstromingen. Door de klimaatverandering zullen die helaas steeds vaker voorkomen. De overstromingen spoelen de oogst van de toch al zeer arme bevolking weg. Dit heeft direct gevolgen voor hun levensonderhoud. Kerk in Actie helpt de inwoners van Bangladesh na een ramp, maar ook bij hoe ze zich zo goed mogelijk op een overstroming kunnen voorbereiden. Dit kan bijvoorbeeld door gewassen te kiezen die beter bestand zijn tegen storm en regen.

Wat betekent dit project voor Khadiza?
Khadiza woont aan de kust in Zuid-Bangladesh. Ze heeft een stuk grond, maar daar kon ze jarenlang niks mee. Het land is aangetast door het zout uit de zee en de vele overstromingen maken het nóg slechter. Via haar buurvrouw hoorde Khadiza van een organisatie die je leert om gewassen te verbouwen in dit soort grond. Inmiddels verbouwt ze kool, wortel en koolrabi. Elke dag komen er boeren uit de omgeving bij Khadiza kijken om inspiratie op te doen en van haar successen te leren.

Ook vragen wij een bijdrage voor de plaatselijk diaconie en kerk.
U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

ZONDAG  14 FEBRUARI (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Marijke van Selm, aanvang 10:00 uur
Organist: Ron van Halen

SERIE ‘HOUD MOED, HEB LIEF’ – DEEL II
Een serie waarbij diverse gemeenteleden in beeld worden gebracht en aan het woord komen. We hopen weer diverse gemeenteleden terug te zien.
Het betreft het verhaal van een gemeentelid en hoe zijn of haar leven is veranderd door de corona.
Het gaat over werk, het leven, de kerk. Een kort verhaal, een filmpje en wat foto’s.
Zo hopen we met elkaar te delen hoe we leven en geloven in deze tijd.

In deel I kwamen al 12 mensen aan het woord.
Afgelopen week troffen we Cesar van Walsum en deze week staat Charlotte Groeneveld in de schijnwerper
klik hier de serie "HOUD MOED" te gaan
Het kan zijn dat ds. Marijke u persoonlijk benadert voor deze serie, maar denkt u of jij nu: het lijkt me leuk om mee te doen, graag, laat het even weten!
Als alles meezit verschijnt dit weekend de eerste nieuwe aflevering.
ds. Marijke van Selm

LEEF TOE NAAR PASEN, THEMA 40 DAGENTIJD 2021: IK BEN ER VOOR JOU
Bestel gratis de veertigdagentijdkalender.

In de Veertigdagentijd leven we, vanaf Aswoensdag 17 februari,  toe naar Pasen.
De Petrus veertigdagentijdkalender 2021 daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen.
Bekijk de kalender als inkijkexemplaar: via deze link.

Gratis aanvragen via deze link.
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

ACTIE KERKBALANS 2021 :
GEEF VOOR JE KERK, DANKZIJ UW BIJDRAGE KAN DE KERK VOORTBESTAAN!!
De afgelopen weken zijn voor de Actie Kerkbalans de brieven bezorgd en de e-mails verstuurd.
Heeft u geen brief of e-mail ontvangen en wilt u ook een toezegging voor een financiële bijdrage doen, laat het mij weten en ik breng alsnog een formulier bij u thuis.
Een geschreven mailtje met alle gegevens is natuurlijk ook welkom op ons e-mailadres ba@kerkoostvoorne.nl
Ik heb begrepen dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe het formulier digitaal ingevuld kan worden.
Welnu, op het moment dat u het mailtje doorstuurt naar ba@kerkoostvoorne.nl kunt u het formulier bewerken en daarna verzenden.
Het formulier is dan weliswaar niet getekend, maar dat is geen probleem.

Wij zien uw toezegging en bijdrage graag tegemoet.
Peter Eggink
Bijdrage administrateur.
ba@kerkoostvoorne.nl

************************************************************************

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst uitsluitend volgen of terugkijken via internet.
Zie de link hieronder.

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houdt moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk - Dienst van Schrift & Tafel
datum en tijdstip 30-01-2022 om 10:00 uur

Collectegeld overmaken?