PGO Nieuwsbrief 2021 - 29 januari

ZONDAG 31 JANUARI (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Marijke van Selm, aanvang 10:00 uur
Organist: Ron van Halen
Cello: Fritz Schröder
Viool: Jonas Meenderink
Ouderling: Jan de Rijke / Diaken: Joke Kruik

DIENST VAN SCHRIFT & TAFEL
Hoe kunnen we op deze zondag toch verbonden zijn, niet alleen door het Woord, maar ook door brood en wijn? Voorafgaand aan deze viering willen we u, als thuis met ons meevierende vragen om tevoren voor een stukje brood (of een cracker, of een matse) te zorgen, evenals een klein bekertje wijn of druivensap. Zorg ook voor een kaars, die u kunt aansteken op het moment dat de dienst begint.
In de kerk zullen alle dan aanwezigen de Maaltijd vieren op de manier zoals we dat deden toen we met vijftig en dertig mensen in de kerk mochten zijn: door vooraf op de zitplaatsen klaargezette bordjes met daarop brood en wijn. En u thuis deelt op uw eigen wijze mee. Het is niet zoals we het zouden wensen, maar onder de gegeven omstandigheden voor nu de beste optie, menen we. Want zo zullen we ondanks alles in deze zware tijd toch met elkaar verbonden zijn in het delen van geloof, hoop en liefde.
Mede namens de diakenen,
Ds. Marijke van Selm

NIEUW DOEL AVONDMAALSCOLLECTE 2021 - STICHTING OLD TAFO SCHOLENPROJECT
Zondag tijdens de dienst van Schrift en Tafel collecteren we voor de eerste maal voor het nieuwe Avondmaalsproject  Stichting Old Tafo scholenproject.
Deze stichting maakt zich al bijna 25 jaar sterk voor de “Rockanjeschool” in Kumasi in Ghana. De familie Varekamp is vanaf het begin betrokken bij dit project waarbij kinderen blijvend kansen krijgen op een betere toekomst.
Op onze site staat nu een interview met Jaap Varekamp waarin hij meer informatie geeft over Stichting Old Tafo.
Klik HIER om direct naar het interview met Jaap te gaan.
In het kerkblad van januari treft u uitgebreid informatie aan over dit nieuwe avondmaalsproject Old Tafo School

Naast deze speciale collecte vragen wij ook een bijdrage voor de plaatselijk kerk en het pastoraat. U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne.
Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Elly Tuk, Slotlaan 74
en naar mevrouw A.D. van Zoest – Kwakernaak, Patrijzenlaan 274

KERKDIENST ONLINE VOLGEN
Klik HIER om naar de pagina te gaan met de diensten.

SERIE ‘HOUD MOED, HEB LIEF’ – DEEL II
Deel II is vorige week van start gegaan. Een serie waarbij diverse gemeenteleden in beeld worden gebracht en aan het woord komen.
We hopen weer diverse gemeenteleden terug te zien.
Het betreft het verhaal van een gemeentelid en hoe zijn of haar leven is veranderd door de corona. Het gaat over werk, het leven, de kerk. Een kort verhaal, een filmpje en wat foto’s.
Zo hopen we met elkaar te delen hoe we leven en geloven in deze tijd.

In deel I kwamen 12 mensen aan het woord vorige week was dat Isabel Maasen in beeld. klik hier om naar het verhaal van Isabel te gaan.
Hopelijk komt er dit weekend weer iemand aan het woord.
Voor het vervolg van deze serie kan het zijn dat ds. Marijke u persoonlijk benadert, maar denkt u of jij nu: het lijkt me leuk om mee te doen, graag, laat het even weten!
ds. Marijke van Selm

LEEF TOE NAAR PASEN, THEMA 40 DAGENTIJD 2021: IK BEN ER VOOR JOU
Bestel gratis de veertigdagentijdkalender.

In de Veertigdagentijd leven we, vanaf Aswoensdag 17 februari,  toe naar Pasen.
De Petrus veertigdagentijdkalender 2021 daagt je uit tot bezinning in de veertig dagen op weg naar Pasen.
Bekijk de kalender als inkijkexemplaar: via deze link.

Gratis aanvragen via deze link.
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team.

ACTIE KERKBALANS 2021 :
GEEF VOOR JE KERK, DANKZIJ UW BIJDRAGE KAN DE KERK VOORTBESTAAN!!
De afgelopen weken zijn voor de Actie Kerkbalans de brieven bezorgd en de e-mails verstuurd.
Heeft u geen brief of e-mail ontvangen en wilt u ook een toezegging voor een financiële bijdrage doen, laat het mij weten en ik breng alsnog een formulier bij u thuis.
Een geschreven mailtje met alle gegevens is natuurlijk ook welkom op ons e-mailadres ba@kerkoostvoorne.nl
Ik heb begrepen dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe het formulier digitaal ingevuld kan worden.
Welnu, op het moment dat u het mailtje doorstuurt naar ba@kerkoostvoorne.nl kunt u het formulier bewerken en daarna verzenden.
Het formulier is dan weliswaar niet getekend, maar dat is geen probleem.

Wij zien uw toezegging en bijdrage graag tegemoet.
Peter Eggink
Bijdrage administrateur.
ba@kerkoostvoorne.nl

************************************************************************

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst uitsluitend volgen of terugkijken via internet.
Zie de link hieronder.

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houdt moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

Kerkdienst meekijken