PGO Nieuwsbrief 2021 - 15 januari

Voorganger is mw. Anneke Klavers, Aanvang: 10:00 uur
Organist: Ron van Halen
Ouderling: Bart v.d. Reijden / diaken: Els v.d. Berg

COLLECTES - Collecte Protestantse Kerk - Ondersteuning gemeenten.
Goed toegerust aan de slag in de kerk.
In onze protestantse kerken zijn tienduizenden mensen actief. Dit werk gebeurt op allerlei terreinen: van pastoraat tot missionaire presentie, van diaconaat tot catechese en van bestuur tot beheer. Met een divers trainingsaanbod helpt de academie van de Protestantse Kerk zowel professionals als vrijwilligers om hun taak zo goed mogelijk te doen. Met de trainingen vergroten werkers in de kerk hun kennis, doen ze ideeën op en wisselen ze ervaringen uit. Zo gaan ze goed toegerust aan de slag!
Ook vragen wij een bijdrage voor de plaatselijk diaconie en kerk.
U kunt uw gift overmaken naar het bekende rekeningnummer
NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne.
Wilt u de datum van de zondag vermelden en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

TWEE BOSSEN BLOEMEN
Vanaf zondag 17 januari delen we elke week niet een, maar twee boeketten uit. Om de eenvoudige reden dat er nu zo enorm veel behoefte is aan een hart onder de riem en een blijk van meeleven. We hebben in de kerkenraad ook afgesproken dat het goed is in de dienst te vertellen waaróm dat bloemetje bezorgd wordt, zoals bij ziekte, ter bemoediging, geboorte etcetera. Dit zal altijd in overleg met de betrokkene gebeuren, dus niemand hoeft zich zorgen te maken. We houden de privacy hoog in het vaandel.
Maar soms, zo is de ervaring, kun je ook te wéinig delen met elkaar. Uit dat gegeven komt dit besluit voort.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Dhr. Roelofsen en mw. van Bemmel, Oosterhoutseweg 6 A
De tweede bos bloemen gaat naar Liesbeth van Wijnen, Hoefweg 5

ZONDAG 31 JANUARI – AVONDMAAL (ONLINE DIENST)
Voorganger is ds. Marijke van Selm, Aanvang 10:00 uur
De dienst van 31 januari aanstaande is er een van schrift en tafel. Hoe kunnen we op deze zondag toch verbonden zijn, niet alleen door het Woord, maar ook door brood en wijn? Voorafgaand aan deze viering willen we u, als thuis met ons mee-vierende vragen om tevoren voor een stukje brood (of een cracker, of een matse) te zorgen, evenals een klein bekertje wijn of druivensap. Zorg ook voor een kaars, die u kunt aansteken op het moment dat de dienst begint.
In de kerk zullen alle dan aanwezigen de Maaltijd vieren op de manier zoals we dat deden toen we met vijftig en dertig mensen in de kerk mochten zijn: door vooraf op de zitplaatsen klaargezette bordjes met daarop brood en wijn. En u thuis deelt op uw eigen wijze mee. Het is niet zoals we het zouden wensen, maar onder de gegeven omstandigheden voor nu de beste optie, menen we. Want zo zullen we ondanks alles in deze zware tijd toch met elkaar verbonden zijn in het delen van geloof, hoop en liefde.
Mede namens de diakenen,
Ds. Marijke van Selm

KERKDIENST ONLINE VOLGEN
Ga naar onze site: www.kerkoostvoorne.nl. In de rechterkolom staat direct onder de 2 getoonde kerkdiensten: "kerkdienst meekijken" Klik op de rode tekst: meevieren of terugkijken en u komt direct op kerkdienstgemist.nl en wel bij de diensten van de PG Oostvoorne. Kies de dienst die u wil kijken.

ACTIE KERKBALANS 2021
Zaterdag 16 januari gaat de landelijke Actie Kerkbalans 2021 van start.
Als lid van de Protestantse Gemeente Oostvoorne wordt u benaderd voor een financiële bijdrage om de kerk in stand te houden.
We hopen dat u ook dit jaar de kerk een warm hart toedraagt.
Naast het bezorgen van 440 toezeggingsbrieven, maken we dit jaar een begin met het digitaal versturen van 241 brieven. De e-mails worden op 16 januari automatisch verstuurd met als afzender no-reply@pkn.nl Het is gebleken dat in sommige gevallen de mail in de spam of ongewenste mail van de ontvanger terecht komt.
Ontvangt u geen brief en ook geen e-mail, wilt u dan deze mapjes controleren.
We zien uw ingevulde formulieren zo spoedig mogelijk tegemoet.
Namens de Commissie van Kerkrentmeesters, dank.
Peter Eggink
Bijdrage administrateur
ba@kerkoostvoorne.nl

ENERGIE BESPAREN: DAT LEVERT WAT OP!
Wilt u eens wat leuks en nuttigs doen tijdens deze lockdown, maar toch veilig, dan is hier een suggestie: Doe mee met een online ENERGIEWORKSHOP.

U kunt kosteloos een virtuele energie-workshop volgen.
Tijdens de anderhalf uur durende workshop komen diverse energieonderwerpen aan bod, krijgt u praktische tips om energie te besparen en kunt u uw vragen stellen.
Per workshop is plaats voor twaalf deelnemers, dus het blijft kleinschalig.

De gemeente Westvoorne heeft professionele energiecoaches ingehuurd in het kader van het initiatief Duurzaam Westvoorne.
Ze hebben een leuk programma samengesteld waarin u beter inzicht krijgt in uw energieverbruik.
Besproken worden eenvoudige maatregelen die u zelf kunt nemen om flink te besparen op uw energierekening.
Dat is goed voor het milieu, voor uw portemonnee en voor uw wooncomfort.

Aanmelden kan eenvoudig via deze link: Aanmelden Energieworkshop Westvoorne

De geplande data zijn:
  • Woensdag 20 januari 19.30-21.00
  • Dinsdag 2 februari 14.00-15.30
  • Donderdag 18 februari 14.00-15.30
  • Maandag 1 maart 19.30-21.00
Zie ook het artikel op onze site met meer informatie

Van harte aanbevolen,
Jan de Rijke

************************************************************************

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst uitsluitend volgen of terugkijken via internet.
Zie de link hieronder.

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houdt moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne