PGO Nieuwsbrief 2020 - 19 december

KERKDIENSTEN ALLEEN NOG MAAR ONLINE
Zoals gisteren al in een extra nieuwsbrief aan u is medegedeeld heeft de kerkenraad besloten om met onmiddelijke ingang alle kerkdiensten alleen nog maar online te houden. Onderstaand de informatie m.b.t. de diensten in de komende tijd en informatie over andere zaken.

DIENST ZONDAG 20 DECEMBER
Zondag 20 december is de eerstvolgende online kerkdienst waarin ds. Anke Dekker voor zal gaan. Voor het online volgen van deze dienst zie de instructie onderaan deze nieuwsbrief
Liturgie zondag 20 december

SYMBOLISCHE SCHIKKINGEN
Thema:       Het Goede Leven.
                   Bloeien in Gods Licht.

Wat is het Goede Leven?
Wat goed is zal voor ieder mens anders zijn.
De tijd van Advent doet ons beseffen dat de plaats waar je wiegje of kribbe heeft gestaan, wel bepalend is voor je levenskansen, maar dat het niet alles zegt.
Het gaat erom dat je tot bloei kunt komen.

De basis voor de schikkingen bestaat uit een open schaal, opgebouwd uit driehoekjes.
Het getal 3 staat symbool voor de verbinding tussen het goddelijke, de mens en de andere mens daar tegenover. De schaal is op vier pijlers geplaatst.
Het getal 4 verwijst naar de vier Adventszondagen, de vier kaarsen en naar de vier windstreken.
Een Goed Leven voor een ieder, waar je ook geboren bent.
De schaal staat symbool voor de plek waar jouw wiegje of kribbe heeft gestaan.
Een basis waaruit je, door de komst van Jezus Christus, dat Goede Leven mag ervaren, en tot bloei mag komen in Gods Licht.

De uitleg van de schikking op deze vierde Adventszondag:
Deze zondag wordt het verhaal van Maria gelezen. Een bijzonder verhaal waarin Maria bezocht wordt door een engel, die haar zwangerschap aankondigt.
De bol met knop staat symbool voor de aankondiging: er is iets moois in aantocht voor de hele wereld, voor een ieder persoonlijk

COLLECTE ZONDAG 20 DECEMBER 4DE ZONDAG VAN ADVENT
MISSIONAIR WERK NEDERLAND - “Daarom Kerst”.
Kerst is bij uitstek een feest om als kerk de deuren wagenwijd open te zetten. Zeker nu in deze bijzondere tijd zijn veel mensen op zoek naar warmte, licht en geborgenheid. Als kerk willen we graag vertellen van dit bijzondere feest, de geboorte van Jezus Christus, en iedereen uitnodigen dit met ons mee te beleven.
Door Covid-19 is nu alles anders. Toch hopen we dat er veel mensen met ons meeluisteren en kijken en geraakt worden door het verhaal van het Licht. Vanmorgen collecteren we voor de ontwikkeling van materialen en activiteiten, zodat zoveel mogelijk mensen het goede nieuws van Kerst horen.

Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de collecte van onze eigen kerk en diaconie. Er gaat nog geen collectezak rond, maar bij de uitgang staat een mandje voor uw gift.
U kunt natuurlijk ook een bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DE BLOEMEN UIT DE KERK gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar: Jan en Janie Groenewegen, Leemgaarde nr. 232

ZONDAGMIDDAG - ONLINE KERST (ORGEL-) CONCERT
Op zondag 20 december is er een orgelconcert aanvang 15.30 uur.
Jolanda Zwoferink en Ron van Halen zullen een Kerstorgelconcert geven met veel bekende advents- en kerstliederen.
Het concert is alleen online te beluisteren.
Heeft u zich reeds opgegeven voor dit concert dan zult u benaderd worden omdat er helaas geen mensen aanwezig mogen zijn anders dan degenen die het concert mogelijk kunnen maken.
Om het concert digitaalk bij te wonen: ga naar onze site (kerkoostvoorne.nl) om snel in te kunnen loggen via kerkdienstgemist.nl

KERSTWANDELING 24 DECEMBER GAAT NIET DOOR
Er bestond al veel onzekerheid over maar afgelopen week is er besloten de kerstwandeling die op 24 december 's avonds georganiseerd zou worden helaas NIET DOOR KAN GAAN.
We vinden dat uiteraard heel erg jammer maar omdat de regels vanuit de overheid zijn aangepast rest ons helaas geen andere keuze.
We hopen volgend jaar dit plan weer op te kunnen pakken.

OPENSTELLING DORPSKERK GESTOPT tot nader order

DIENSTEN DE KOMENDE TIJD

24 DECEMBER - KERSTNACHT ONLINEDIENST
Deze avond is er één internetdienst die om 22:00 uur begint

25 DECEMBER 1e KERSTDAG - ONLINEDIENST
Voorganger is ds. Marijke van Selm

27 DECEMBER - TOP2000 CAFE-DIENST
Met medewerking van de band 4Tune, aanvang 11:00 uur
Graag even uw aandacht voor onze lijst!
Ga naar onze site kerkoostvoorne.nl en vul uw lijst in.

UPDATE HOUD MOED ...HEB LIEF
Er is weer een nieuw intervieuw met foto's en een filmpje geplaatst!
Dit keer is Jan Herlaar 'aan het woord'.
KLIK HIER om direct naar de rubriek HOUD MOED te gaan.

BLOG
Er is ook regelmatig een update van Marijke's blog
KLIK HIER om naar de rubriek Marijke's blog te gaan

************************************************************************

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst uitsluitend volgen of terugkijken via internet.
Zie de link hieronder.
Of ga naar onze site - kerkoostvoorne.nl  > kerkdienst meekijken

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

"Houdt moed...heb lief"

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne