PGO Nieuwsbrief 2020 - 17 oktober
REGELS AANGESCHERPT - AANMELDEN NOODZAKELIJK!
De regels rond Covid-19 zijn zoals u ongetwijfeld weet de afgelopen tijd aangescherpt.
Gevolg is dat we maximaal 30 mensen mogen toelaten in de kerkdienst (excl. medewerkers).
Gemeentezang wordt voorlopig afgeraden.
Voor het aanmelden zie de instructie onderaan deze nieuwsbrief.
Of kijk op onze site: www.kerkoostvoorne.nl

DIENST ZONDAG 18 OKTOBER
Voorganger is ds. Albi Baan – Slot uit Spijkenisse, aanvang 10:00 uur
Jolanda Zwoferink is de organist.
Aanmelden is beslist noodzakelijk! Zie aanmeld instructie.

NIEUWE AMBTSDRAGERS
Vorige week namen we afscheid van 2 ambtsdragers, we zijn nog steeds hard op zoek naar mensen die bereid zijn de taken van Maartje en Frans over te nemen of anderszins een taak te vervullen die zowel het pastorale als het diaconale team daarbij helpt.
Meer weten?….neem contact op met de scriba, ds. Marijke of één van de andere kerkenraadsleden.

DE BLOEMEN UIT DE KERK - Gaan zondag a.s. met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mw. Marijke van Rijn, Burg. A.P. van den Blinklaan 20, Vierpolders

COLLECTE VANDAAG WERELDVOEDSELDAG
Rwanda, Met zusters werken aan voldoende eten.
De gemeenschap van zendingsdiaconessen in Rwanda telt ongeveer veertig zusters. Zij willen een christelijk getuigenis voor hun omgeving zijn. De zusters werken als lerares, verpleegster en kerkelijk werkster in de dorpsgemeenschappen om hen heen. Ze bieden ook een landbouwprogramma en een trainingscentrum voor kleine boeren om de voedselzekerheid en onderlinge samenwerking in de regio te verbeteren. Zo helpen zij de allerarmste boerinnen en boeren om hun economische positie te verbeteren, zodat zij hun gezin kunnen voeden en geld hebben om hun kinderen naar school te laten gaan.
Naast deze collecte vragen wij ook uw aandacht voor de collecte van onze eigen diaconie en kerk
Er mag nog niet gecollecteerd worden maar bij de uitgang staat een mandje voor uw gift.
U kunt natuurlijk ook een bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

SOLIDARITEITSKAS 2020
Een dezer dagen ontvangen alle leden van 18 jaar en ouder (belijdend, doop of gast) een brief met het verzoek een financiële bijdrage te geven voor de Solidariteitskas.
De brief wordt voor het eerst ook aan de ons bekende e-mailadressen gestuurd.
Het kan zijn dat uw emailadres is veranderd en dat u daardoor wellicht geen bericht heeft gekregen.
Wilt u in dat geval een mail sturen aan ba@kerkoostvoorne.nl
De mensen waar geen e-mail van bekend is krijgen de brief thuis bezorgd.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.
Peter Eggink - Bijdrage Administrateur PGO.

VAN COMMISSIE KERK IN ACTIE - Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood.
Zoals al eerder is aangekondigd, vindt de jaarlijkse kledinginzameling plaats op 17 oktober
Sam’s kledingactie is blij met al uw goede, nog draagbare kleding en schoenen, graag verpakt in plastic zakken. Gordijnen en huishoudtextiel zijn ook welkom.

De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn.

De opbrengst gaat naar noodhulp- en gezondheidszorgprojecten van Cordaid Mensen in Nood.
Dit jaar is Ethiopië het actiedoel; door het COVID-19 virus wordt de situatie steeds moeilijker.
Cordaid zorgt voor sanitaire voorzieningen en waterpunten en geeft voorlichting aan jong en oud.

VAN EDWIN (DE KERKELIJK JEUGDWERKER)
- van start met (D/T)inerTournee

Hé, jij daar!
Ik wil weten wie jij bent en daarom kom ik graag een hapje bij jou thuis mee eten!
Er gaat een boekje rond bij de tieners en als jij dit boekje in handen krijgt, mag je mij uitnodigen zodat ik bij jullie thuis een keer kan aanschuiven.
In dit boekje stel ik mijzelf persoonlijk aan je voor.
Doe jij dat ook?
Geef het boekje dan binnen een week weer door aan de volgende tiener!
Hopelijk tot snel!
Groetjes, Edwin

AANMELDEN VOOR DE DIENST
Liefst per e-mail:                aanmelden@kerkoostvoorne.nl
Telefonisch kan ook:         0181 - 48 49 57 / 06 - 30 74 37 08
Aanmelden s.v.p. uiterlijk zaterdag vóór de desbetreffende kerkdienst 13:00 uur

Bij het aanmelden s.v.p. opgeven: naam / adres / telefoonnummer / aantal personen

LET OP!: alleen aanmelden indien U of uw eventuele huisgenoten geen symptomen heeft die wijzen op een mogelijke besmetting van corona zoals koorts, hoesten en niezen. Ook heeft u de laatste 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

**************************************************************************

Alleen aanmelden indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

VOLGEN VAN DE KERKDIENST VIA INTERNET
U kunt de dienst ook volgen of terugkijken via internet, de instructie staat op onze site - kerkoostvoorne.nl of: ga naar kerkdienstgemist.nl > bij zoek kerk vult u in: oostvoorne.
Klik op > naar kerk en de diensten verschijnen in beeld die zijn opgenomen en bovenaan staat de dienst die eventueel live is.

DIRECT NAAR:

Website PGO

Het kerkblad digitaal (september 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne