PGO Nieuwsbrief 2020 - 17 juli - Met Liturgie
Bij de vorige mail de Liturgie vergeten mee te sturen.

DIENST ZONDAG 19 JULI
Voorganger is ds. Marijke van Selm.

WEER ZINGEN
Deze week heeft de PKN de regels voor het zingen in de kerk aangepast. Het is weer mogelijk om te zingen mits we ons houden aan bepaalde regels. De kerkenraad heeft hiervoor een risico analyse uitgevoerd waarbij de uitkomst was dat het risico zeer laag is. We zullen dus weer beperkt wat liederen tijdens de dienst zingen.

COLLECTE VOOR VOEDSELBANK OP ZONDAG 19 JULI 2020
Het is nog maar net bekend geworden: ook dit jaar kan het R.O.T. kamp doorgang vinden voor alle kinderen van groep 4 tot en met 8 van de basisscholen uit Westvoorne. In de zomervakantie vertrekken ongeveer 65 kinderen met 20 begeleiders naar Brabant om daar een fantastische week te beleven. R.O.T. is een afkorting van Rockanje, Oostvoorne Tinte. Tijdens de kampweek worden er heel veel spelletjes georganiseerd, gezwommen, is er een bonte avond en elke avond een toneelstukje.
Het is een christelijk kamp, daarom wordt op zondag 19 juli een kerkdienst gehouden.
Op deze dag staat een thema centraal, dit jaar is het thema: delen. Hieraan is ook een collecte verbonden. Wat met de collecte wordt opgehaald gaat rechtstreeks naar een goed doel. De collecte van dit jaar gaat naar de Voedselbank.
We helpen graag mee om voor dit goede doel een groot bedrag bij elkaar te brengen. Daarom wordt op 19 juli ook bij ons in de kerk gecollecteerd voor de Voedselbank.
Ook vragen wij uw aandacht voor de collecte van onze eigen kerk en pastoraat.
Uit veiligheid en volgens voorschriften gaat er nog geen collectezak rond.
Achterin de kerk staat wel een schaal/mandje voor uw bijdrage.
De opbrengst van deze collecte wordt over de 3 genoemde doelen verdeeld.
U kunt uw bijdrage natuurlijk ook overmaken naar rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne.
Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.

BLOEMEN UIT DE KERK
De bloemen a.s. zondag gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mw. L.A. (Lilly) Eikelhof – Barneveld, Nachtegalenlaan 32, 3233 BJ  Oostvoorne

VOLGEN VAN DE KERKDIENSTEN VIA INTERNET
U kunt de dienst ook volgen of terugkijken via internet, de instructie staat op onze site - kerkoostvoorne.nl of: ga naar kerkdienstgemist.nl > bij zoek kerk vult u in: oostvoorne.
Klik op > naar kerk en de diensten verschijnen in beeld die zijn opgenomen en bovenaan staat de dienst die eventueel live is.

DIENST ZONDAG 26 JULI
Voorganger is ds. Jan Wilschut (Rockanje)

DIENST ZONDAG 2 AUGUSTUS
Voorganger is ds. Ada Endeveld
De dienst begint om 9:30 uur

DE KERK IS WEER OPEN OP DE ZATERDAGEN!!
Tot en met 26 september is de kerk op zaterdag geopend van 11:00 tot 15:00 uur.
U bent van harte welkom om
-    Een kaarsje te branden
-    In stilte te zitten
-    Gebed
-    Of om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze kerk.
We zien u graag!

BELANGRIJK NIEUWS M.B.T. DE KERKDIENSTEN

KERKDIENSTEN MET MAXIMAAL 50 KERKGANGERS
De voorschriften en richtlijnen zijn inmiddels aangepast. Zo mogen er per 1 juli meer mensen in de kerkzaal aanwezig zijn en is reserveren vanaf die datum niet meer nodig wanneer het aantal kerkgangers onder de 100 blijft.
Zingen met de gehele gemeente wordt nog steeds afgeraden maar wel is het toegestaan met een klein groepje mensen de zang te verzorgen maar daarbij wel voldoende afstand te bewaren tot aan de mensen in de kerkzaal.
Voor onze kerk komt het maximale aantal kerkgangers met de huidige richtlijnen op 50 mensen (exclusief ‘personeel’).
EN.....(MISSCHIEN NOG WEL BELANGRIJKER) AANMELDEN IS NIET MEER NODIG!
We stappen vanaf 1 juli af van het reserveringssysteem maar wel moeten we handhaven op het genoemde aantal van ca. 50 mensen. Zie link voor de indeling

Alleen naar de kerkdiensten komen indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

Gebruiksplan PGO Dorpskerk Versie 2:
Klik HIER of ga voor informatie naar onze site

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Het kerkblad digitaal (juli / augustus 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

Kerkdienst meekijken