PGO Nieuwsbrief 2020 - 9 juli

DIENST ZONDAG 12 JULI  (Gezinsdienst)
Voorganger is ds. Marijke van Selm.
Ron van Halen is de organist
De dienst begint om 9:30 uur en er is kinderkerk

Na alle door corona ingevoerde beperkende maatregelen is dit de tweede kerkdienst zonder aanmeldplicht maar wel met maximaal 50 kerkgangers. Hiervoor is een indeling in de kerk gemaakt
Zie deze link voor de uitleg. Geen zorgen, bij binnenkomst helpen we u graag een plekje te kiezen.

WEER ZINGEN
Deze week heeft de PKN de regels voor het zingen in de kerk aangepast. Het is weer mogelijk om te zingen mits we ons houden aan bepaalde regels. De kerkenraad heeft hiervoor een risico analyse uitgevoerd waarbij de uitkomst was dat het risico zeer laag is. We zullen dus weer beperkt wat liederen tijdens de dienst zingen.

COLLECTES
Zondag 12 juli is de collecte van de diaconie bestemd voor het diaconaal quotum.
Alle diaconieën tezamen ontvangen jaarlijks een rekening van de landelijke kerk als aandeel (quotum) in de kosten van de landelijke diaconale organisatie. Vanmorgen collecteert de diaconie hiervoor.
Van harte aanbevolen!
Ook vragen wij uw aandacht voor de collecte van onze eigen kerk en pastoraat.
Uit veiligheid en volgens voorschriften gaat er nog geen collectezak rond.
Achterin de kerk staat wel een schaal/mandje voor uw bijdrage.
De opbrengst van deze collecte wordt over de 3 genoemde doelen verdeeld.
U kunt uw bijdrage natuurlijk ook overmaken naar rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne.
Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.

BLOEMEN UIT DE KERK
De bloemen a.s. zondag gaan met een hartelijke groet namens de gemeente naar:
Mevrouw Vente, F H G van Itersonlaan 72, 3233 EL  Oostvoorne

VOLGEN VAN DE KERKDIENSTEN VIA INTERNET
U kunt de dienst ook volgen of terugkijken via internet, de instructie staat op onze site - kerkoostvoorne.nl of: ga naar kerkdienstgemist.nl > bij zoek kerk vult u in: oostvoorne.
Klik op > naar kerk en de diensten verschijnen in beeld die zijn opgenomen en bovenaan staat de dienst die eventueel live is.

BLOG VAN MARIJKE
Heeft u de nieuwe blog van Marijke al gelezen?
Kijk hiervoor regelmatig op de site of op facebook

DIENST ZONDAG 19 JULI
Voorganger is ds. Marijke van Selm.
Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

DIENST ZONDAG 26 JULI
Voorganger is ds. Jan Wilschut (Rockanje)
Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

VOLGEN VAN DE KERKDIENSTEN VIA INTERNET

DE KERK IS WEER OPEN OP DE ZATERDAGEN!!
Vanaf 4 juli tot en met 26 september is de kerk op zaterdag geopend van 11:00 tot 15:00 uur.
U bent van harte welkom om
-    Een kaarsje te branden
-    In stilte te zitten
-    Gebed
-    Of om meer te weten te komen over de geschiedenis van onze kerk.
We zien u graag!

BELANGRIJK NIEUWS M.B.T. DE KERKDIENSTEN

KERKDIENSTEN MET MAXIMAAL 50 KERKGANGERS
De voorschriften en richtlijnen zijn inmiddels aangepast. Zo mogen er per 1 juli meer mensen in de kerkzaal aanwezig zijn en is reserveren vanaf die datum niet meer nodig wanneer het aantal kerkgangers onder de 100 blijft.
Zingen met de gehele gemeente wordt nog steeds afgeraden maar wel is het toegestaan met een klein groepje mensen de zang te verzorgen maar daarbij wel voldoende afstand te bewaren tot aan de mensen in de kerkzaal.
Voor onze kerk komt het maximale aantal kerkgangers met de huidige richtlijnen op 50 mensen (exclusief ‘personeel’).
EN.....(MISSCHIEN NOG WEL BELANGRIJKER) AANMELDEN IS NIET MEER NODIG!
We stappen vanaf 1 juli af van het reserveringssysteem maar wel moeten we handhaven op het genoemde aantal van ca. 50 mensen. Zie link voor de indeling

Alleen naar de kerkdiensten komen indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

Gebruiksplan PGO Dorpskerk Versie 2:
Klik HIER of ga voor informatie naar onze site

OVERIG NIEUWS / MEDEDELINGEN

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Het kerkblad digitaal (juli / augustus 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne