PGO Nieuwsbrief 2020 - 26 juni

DIENST ZONDAG 28 JUNI
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Ron van Halen speelt orgel en Elly Bakker blokfluit & zang
Voor deze dienst geldt het maximale aantal kerkgangers van 30.
Er is nog voldoende plaats, we hopen op veel aanmeldingen!

Meldt u aan via:
Ds. Marijke van Selm: E-mail: predikant@kerkoostvoorne.nl
Tel.: 0181 – 770040 / 06 - 41664516
Of via Jan Herlaar: E-mail: aanmelden@kerkoostvoorne.nl

ZONDAG 28 JUNI - DIACONIECOLLECTE BESTEMD VOOR AANSCHAF KAARSEN.
Naast de Paaskaars branden er elke dienst kaarsen in het liturgisch centrum. Ook is er elke dienst gelegenheid om zelf een kaars aan te steken. Van de restanten van de gebruikte kaarsen worden in Rockanje weer nieuwe kaarsen gemaakt. U kunt deze zelfgemaakte kaarsen kopen in de Welkomkerk in Rockanje. De opbrengst van deze verkoop gaat naar Kinderen in de Knel.
Voor de aanschaf van nieuwe kaarsen vragen wij uw bijdrage.
Ook vragen wij uw aandacht voor de collecte voor onze eigen kerk en het pastoraat.
U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer: NL92 RABO 0350 2655 93 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne.
Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

BELANGRIJK NIEUWS M.B.T. DE KERKDIENSTEN

VANAF 1 JULI: KERKDIENSTEN MET MAXIMAAL 50 KERKGANGERS
De voorschriften en richtlijnen zijn inmiddels aangepast. Zo mogen er per 1 juli meer mensen in de kerkzaal aanwezig zijn en is reserveren vanaf die datum niet meer nodig wanneer het aantal kerkgangers onder de 100 blijft.
Zingen met de gehele gemeente wordt nog steeds afgeraden maar wel is het toegestaan met een klein groepje mensen de zang te verzorgen maar daarbij wel voldoende afstand te bewaren tot aan de mensen in de kerkzaal.
Voor onze kerk komt het maximale aantal kerkgangers met de huidige richtlijnen op 50 mensen (exclusief ‘personeel’).
EN.....(MISSCHIEN NOG WEL BELANGRIJKER) AANMELDEN IS NIET MEER NODIG!
We stappen vanaf 1 juli af van het reserveringssysteem maar wel moeten we handhaven op het genoemde aantal van ca. 50 mensen.

DIENST ZONDAG 5 JULI
Voorganger is ds. Marijke van Selm.
De dienst begint om 9:30 uur
Na alle door corona ingevoerde beperkende maatregelen is dit de eerste kerkdienst zonder aanmeldplicht maar wel met maximaal 50 kerkgangers.

VOLGEN VAN DE KERKDIENSTEN VIA INTERNET
U kunt de dienst ook volgen of terugkijken via internet, de instructie staat op onze site - kerkoostvoorne.nl of: ga naar kerkdienstgemist.nl > bij zoek kerk vult u in: oostvoorne.
Klik op > naar kerk en de diensten verschijnen in beeld die zijn opgenomen en bovenaan staat de dienst die eventueel live is.

TOELICHTING BIJ AANMELDEN BIJWONEN KERKDIENSTEN
Om de controle te houden over het aantal mensen wat naar de kerk komt en dus het aantal mensen wat we binnen in de kerk een plaats kunnen geven is er een aanmeld-systeem in het leven roepen.
We mogen voorlopig immers niet meer mensen toelaten dan de genoemde 30 personen en daarnaast willen we voorkomen dat we bij de deur mensen moeten teleurstellen omdat we de toegang moeten weigeren omdat de kerk ‘vol’ is.

Als er meer aanmeldingen zijn dan de toegestane zitplaatsen worden de mensen die zich het laatst hebben aangemeld op de lijst gezet voor de dienst van de week daarop.
Iedereen die zich aanmeldt krijgt een antwoord dus u weet tijdig of u een gereserveerde plek in de kerk heeft of dat we u willen uitnodigen voor de week daarna.

De informatie is ook te vinden zijn op onze website: www.kerkoostvoorne.nl

Alleen aanmelden indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.

Gebruiksplan PGO Dorpskerk:
Klik HIER of ga voor informatie naar onze site

OVERIG NIEUWS / MEDEDELINGEN

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Aanmelden kerkdienst

Het kerkblad digitaal (mei/juni 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur