PGO Nieuwsbrief 2020 - 13 juni

KERKDIENSTEN IN JUNI MET MAX. 30 MENSEN

Zondag 14 juni (morgen dus) de eerste kerkdienst met weer een ‘volle’ kerk, d.w.z. 30 mensen naast de mensen die nodig zijn om de dienst vorm te geven.
Een dienst waarbij de voorschriften en richtlijnen van het RIVM en daarmee ook die van de PKN worden gevolgd.
Gemeentezang is helaas voorlopig nog niet aan de orde dit omdat er nog veel onzekerheden zijn m.b.t. het overdragen van het virus bij gemeentezang en de onderzoeken die daarin nog lopen.
Protocol kerkdiensten van de PKN kunt u downloaden via : protocol kerkdiensten en andere kerkelijke bijeenkomsten

Er zijn 30 mensen die zich hebben aangemeld voor deze dienst en daar zullen veel jonge gezinnen aanwezig zijn. De dienst begint om 9:30 uur
Voorganger is ds. Marijke van Selm. Ron van Halen is de organist en Esther Verdoorn speelt harp.
De dienst is te volgen via kerkdienstgemist.nl
Download hier de liturgie
Voor de dienst van volgende week kunt u zich NU aanmelden; zie dienst 21 juni.

DE COLLECTE VAN ZONDAG 14 JUNI IS BESTEMD VOOR:
AVONDMAALSPROJECT DE JUSTITIËLE INRICHTING DE HARTELBORGT IN SPIJKENISSE.

Pastor Martijn Kurstjens – RK Geestelijke Verzorger in de Hartelborgt - stuurde ruim 2 weken geleden een berichtje over hoe het nu gaat met de jeugdigen. Hij schreef dat zij op dat moment heel blij waren dat het Covis-19 virus gelukkig nog buiten de deur was. Het hield de gemoederen van de jeugdigen wel enorm bezig. Helaas hebben we deze week gehoord dat er toch een aantal begeleiders besmet zijn. Er zijn nu in de Hartelborgt allerlei maatregelen getroffen om te voorkomen dat de jeugdigen besmet raken.
Pastor Kurstjens schreef ook dat de tekeningen die door de kinderkerk gemaakt zijn enthousiast zijn ontvangen. Zo voelden ze dat er aan hen gedacht werd. Heel bijzonder in ieder geval.
We gaan met goede moed verder!!
Namens de jeugdigen heel erg bedankt voor jullie gebed!

Ook vragen wij uw aandacht voor de collecte voor kerk en pastoraat.
U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL92 RABO 0350 2655 93 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne. Wilt u de datum van de zondag vermelden bij uw overschrijving en of er een verdeling is tussen de genoemde doelen.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

DIENST ZONDAG 21 JUNI (AANMELDEN VANAF NU)

Zondag 21 juni -
aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Peterjan van der Wal (Brielle).
Muzikale verzorging door Aart van der Gronden op orgel en piano en Romy de Winter op viool.

U kunt u NU aanmelden voor deze dienst:

Via ds. Marijke van Selm of via scriba Jan Herlaar
Liefst per e-mail maar het kan ook per telefoon (zie de gegevens hieronder).
Ds. Marijke van Selm predikant@kerkoostvoorne.nl 0181 - 770040
  mobiel: 06 - 41664516
Jan Herlaar aanmelden@kerkoostvoorne.nl 0181 - 484957
Belangrijk bij het aanmelden om door te geven:
naam / adres / telefoonnummer / aantal personen / kinderen (evt. crèche)

DIGITAAL VOLGEN VAN DE KERKDIENST
Onderaan de nieuwsbrief staan de links waar u direct naar de desbetreffende sites kunt gaan.

HELP JE OOK MEE AAN DE OPENSTELLING VAN DE DORPSKERK? …..LEUK!!
Vanaf het begin van de Corona-tijd tot begin mei is de kerk open geweest om een kaarsje te branden, in stilte te zitten of te bidden. Tijdens deze periode werd regelmatig de vraag gesteld waarom de kerk niet vaker open is voor bezoekers. We zijn nu aan het kijken of het weer te realiseren is om de deuren van kerk in het zomerseizoen op zaterdagmiddag een aantal uren open te stellen. Heb je tijd en zin om ook mee te gaan draaien als de kerk open is, heel graag.
De afgelopen tijd kwamen altijd wel wat mensen even kijken, een kaars aansteken of gewoon even zitten. Die gelegenheid moet een kerk bieden, vinden wij. Zelf vonden we het ook heerlijk om een uurtje (of twee) rustig in de stille kerk te zitten en tot rust te komen.
Er zullen wat wetenswaardigheden en een stukje historie van de Dorpskerk op papier gezet worden die bezoekers zelf kunnen lezen. Je hoeft dus echt geen rondleidingen te gaan geven maar het is natuurlijk best leuk om desgevraagd iets te kunnen vertellen.
Wil je je aanmelden om mee doen of heb je nog vragen, dan horen we het graag!
Neem contact op met:
Irene Oskam tel. 06 18804205
Janneke Eggink tel. 484664

TOELICHTING BIJ AANMELDEN BIJWONEN KERKDIENSTEN
Om de controle te houden over het aantal mensen wat naar de kerk komt en dus het aantal mensen wat we binnen in de kerk een plaats kunnen geven is er een aanmeld-systeem in het leven roepen.
We mogen voorlopig immers niet meer mensen toelaten dan de genoemde 30 personen en daarnaast willen we voorkomen dat we bij de deur mensen moeten teleurstellen omdat we de toegang moeten weigeren omdat de kerk ‘vol’ is.

Als er meer aanmeldingen zijn dan de toegestane zitplaatsen worden de mensen die zich het laatst hebben aangemeld op de lijst gezet voor de dienst van de week daarop.
Iedereen die zich aanmeldt krijgt een antwoord dus u weet tijdig of u een gereserveerde plek in de kerk heeft of dat we u willen uitnodigen voor de week daarna.

De informatie is ook te vinden zijn op onze website: www.kerkoostvoorne.nl

Alleen aanmelden indien U of uw eventuele huisgenoten:
  • geen symptomen heeft als koorts, hoesten en niezen die ook maar enigszins kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met corona
  • de afgelopen 2 weken geen contact gehad heeft met mensen die met cornona besmet waren.
Twijfelt u ............ BLIJF THUIS!!
Krijgt u klachten na uw aanmelding .... BLIJF THUIS!!

OVERIG NIEUWS / MEDEDELINGEN

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Aanmelden kerkdienst

Het kerkblad digitaal (mei/juni 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkdienstgemist.nl

Of toch liever naar kerkomroep.nl?...dan via deze link

Facebook - KerkOostvoorne